Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ "Η κατασυκοφάντηση του ιατρικού κόσμου από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ"


Με έκπληξη και λύπη παρακολουθήσαμε τη συνέντευξή του Πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ στην εκπομπή του SKAI να εκστομίζει βαρύτατη μομφή έναντι όλου του ιατρικού κόσμου με την προτροπή να αποδεχτούν με συνοπτικές διαδικασίες όλοι οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί το ύψος του κουρέματος γιατί «μέσα στα τιμολόγια βρίσκουμε εφημερίδες». Το μόνο που βρίσκονται μέσα στα τιμολόγια μετά από 2,5 ολόκληρα χρόνια είναι αράχνες και ποντίκια από την εγκληματική αμέλεια του πρώην ΟΠΑΔ και του ΕΟΠΥΥ να εκκαθαρίσουν τις δαπάνες, οι οποίες βρίσκονται στοιβαγμένες στα υπόγεια των περιφερειακών διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ. 

Τον προκαλούμε να προβεί σε παραδειγματικό έλεγχο και τιμωρία των συγκεκριμένων παραβατικών περιπτώσεων αντί να εκσφενδονίζει εκβιαστικές απειλές συμμόρφωσης όλων των ιατρών στο απαράδεκτο ύψος του κουρέματος.

Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί τυπικό δείγμα παράβασης καθήκοντος και αποτελεί απαράδεκτη κατασυκοφάντηση όλων των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, που χρηματοδοτούν το κοινωνικό σύστημα ασφάλισης αυτής της χώρας επί 2,5 έτη με ιδιωτικά τους κεφάλαια, αποτρέποντας την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος και με τεράστιες προσωπικές απώλειες εισοδήματος, συνυπολογίζοντας το κόστος του χρήματος, του «κουρέματος» και την πολυετή στάση πληρωμών.

Το αυτονόητο δικαίωμα της αμοιβής στην εργασία σε περιβάλλον ΕΟΠΥΥ θεωρείται ακραία και περιθωριακή συμπεριφορά, γιατί υπάρχουν και άλλοι «είλωτες».

Διατηρώντας επιφύλαξη των νόμιμων δικαιωμάτων μας, απαιτούμε την εφαρμογή των νόμιμων διαδικασιών από τον ΕΟΠΥΥ και δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παρέκκλιση ή συνέχιση της άνισης μεταχείρισης και της κατασυκοφάντησης του Ιατρικού κόσμου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος            Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου    Γεώργιος Σκρουμπής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. ΜΕΛΗ ΜΑΣ
2. ΠΙΣ
3. ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου