Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ξηλώνουν το μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΕΟΠΥΥ Θεσπρωτίας (πρώην ΙΚΑ Ηγουμενίτσας) και το μεταφέρουν στο αντίστοιχο των Ιωαννίνων


Τον νόμο της ΖΟΥΓΚΛΑΣ εφαρμόζει η Κυβερνητική Τρόικα, αδιαφορώντας ακόμη και για την υγεία των πολιτών της. 

Πρωτόγνωρα πράγματα. 

Ασφαλώς, με το αίωρο δήθεν επιχείρημα της Οικονομικής Ύφεσης, κάποια αρρωστημένα μυαλά των πολυθρόνων του Αθηνοκεντρικού Κράτους αποφάσισαν και διέταξαν: 

«Να ξηλωθεί το μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΕΟΠΥΥ Θεσπρωτίας (πρώην ΙΚΑ Ηγουμενίτσας) και να μεταφερθεί στο αντίστοιχο των Ιωαννίνων. 

Ναι. Όπως το διαβάζετε. 

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες του Ράδιο Ηγουμενίτσα 892.gr, όταν «κουβεντιάστηκε» το θέμα και κάποιοι, εύλογα, αναρωτήθηκαν πως θα αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις των Θεσπρωτών, πήραν την εξίσου αλλοπρόσαλλη και ταπεινωτική για τους Θεσπρωτούς απάντηση: 

«Ποιος θα αντιδράσει; Στη Θεσπρωτία δεν υπάρχουν πολιτικές οντότητες»!!!! 

Δυστυχώς επαληθεύονται, πανηγυρικά. 

Γιατί του θέματος είναι ενήμεροι όλοι οι «ηγέτες» της Θεσπρωτίας: 

- Ο Τοπικός Βουλευτής (και μάλιστα Κυβερνητικός και κολλητός του Πρωθυπουργού) Αντώνης Μπέζας. 

- Ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης. 

- Ο Δήμαρχος της Πρωτεύουσας Γιώργος Κάτσινος. 

- Ο Διοικητικός Διευθυντής του ΙΚΑ Ηγουμενίτσας 

- Ο Υγειονομικός Διευθυντής του ΙΚΑ (ΕΟΠΠΥ Θεσπρωτίας). 

Κι όμως από κανέναν δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση. 

Άρα, σύμφωνα και με το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, το χρέος της προστασίας της Υγείας των Θεσπρωτών πολιτών, πέφτει στους ώμους τους. 

Θαρρώ πως του κινήματος ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ θα ηγηθούν τόσο το Εργατικό Κέντρο της Θεσπρωτίας μαζί με τα πρωτοβάθμια Σωματεία του, όσο και το Επιμελητήριο με τους αντίστοιχους δικούς του τοπικούς συλλόγους. 

Τα μηχανήματα αυτά ανήκουν στον Θεσπρωτικό λαό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τα αρπάξει. 

Επιβάλλεται από τώρα να αποφασιστεί να τεθούν ασφαλισμένοι σε κατάσταση επιφυλακής, ώστε, σε περίπτωση που τολμήσουν να στείλουν συνεργεία για να ξηλώσουν τα μηχανήματα των εργαστηρίων, να σημάνουν συναγερμό, ώστε να ξεσηκωθούν όλοι οι Θεσπρωτοί και να βροντοφωνάξουν το ΟΧΙ στην αρπαγή. 

Τέλος θέλω να ελπίζω πως έστω και καθυστερημένα, έστω και από ντροπή, θα σταθούν στο πλευρό των συμπολιτών τους όλοι οι πολιτικοί τοπικοί μας Άρχοντες και ηγέτες. 

Για όσους δεν πιστεύουν τα παραπάνω, ιδού τα πειστήρια: 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 
Εθνικός Οργανισμός 
Παροχής Υπηρεσιών Υγείας 
ΜΑΡΟΥΣΙ: 07/01/2013 
Αρ. Πρωτ.:451 
Γενική Δ/νση: Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας 
Δ/νση: Σχεδιασμού 
Τμήμα: Βιοϊατρικής Τεχνολογίας & Εργαστηρίων 
Πληροφορίες: Αν. Καραμπάτσου 
Τηλ: Fax: 210-6871795 
Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 39 

ΠΡΟΣ: 
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΧΗΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ & ΣΤΕΓΑΣΗΣ 
ΚΟΙΝ/ΣΗ 
Γραφείο Προέδρου 
Γρ. Αντιπροέδρου Α’ κ. Νικόλη 
Γρ Αντιπροέδρου Β’ κ. Γαρύφαλλου 
ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Ηγουμενίτσας 
ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων 

Θέμα: «Μεταφορά αναλυτή κλινικής χημείας (βιοχημικού αναλυτή) από την ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Ηγουμενίτσα ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων»
Η ΝΜΥ Ιωαννίνων είναι πυρήνας και εκτελεί όλες τις εξετάσεις που προβλέπονται από τον τύπο οργάνωσης του βιοπαθολογικού εργαστηρίου όντως αιματολογικές - ορμονολογικές - καρκινικούς δείκτες-ανοσολογικές- δείκτες ηπατίτιδας- ιούς. Επιπλέον στη Μονάδα υπηρετούν τρεις μικροβιολόγοι Ιατροί και έξι υπάλληλοι εργαστηρίων. 

Η ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων δεν δύναται να εκτελεί βιοχημικές εξετάσεις γιατί είναι εξοπλισμένη με αναλυτή Otympus AU 560 για τον οποίο λόγω του ότι q εταιρεία απέσυρε το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί αντιδραστήρια- 

Επίσης δεν υπάρχει διαγωνισμό για την προμήθεια αναλυτών. Ως εκ τούτου η Μονάδα εδώ και πολύ καιρό δεν εκτελεί βιοχημικές εξετάσεις με αποτέλεσμα όλοι οι ασφαλισμένοι να προσφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια με ποσοστό συμμετοχής. 

Από τα στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία μας στην ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Ηγουμενίτσας υπάρχω βιοχημικός αναλυτής ΑCE. Στη Μονάδα υπηρετούν δύο παρασκευαστές και ένας μικροβιολόγος γιατρός του οποίου π σύμβαση Λήγει στις 20.03.2013. 

Μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ ο βιοχημικό αναλυτής να μεταφερθεί από την ΝMY ΕΟΠΥΥ Ηγουμενίτσας στη ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων. 

Η δε ΝΜΥ Ηγουμενίτσας θα λειτουργεί ως αιμοληπτήριο και τα δείγματα θα μεταφέρονται με τις προβλεπόμενες διαδικασίες στη ΝΜΥ Ιωαννίνων. 

Ως εκ τούτου η Δ/νση Προμηθειών του ΙΚA-ETAM καθώς και η Δ/νση Τεχνικής στις οποίες κοινοποιείται το παρόν έγγραφο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την μεταφορά του ανωτέρω βιοχημικού αναλυτή από την ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Ηγουμενίτσας στην ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων και να ενημερώσουν την Δ/νση Σχεδιασμού. 

Ο ΑΝ- ΓΈΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου