Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΠΟΤΕ «ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» Ο Α.Μ.Κ.Α;

Δημήτρης Ν.Πατσάκης, 24.10.13

Απαντήσεις: (επιλέξτε την καταλληλότερη):

1. Συγνώμη κύριε, ποιος είστε;
2. Επιστρέφω αμέσως
3. Σας ευχαριστώ, προχωρήστε στην επόμενη ερώτηση.

Το απολύτως γελοίον του πράγματος βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά. Συγκεκριμένα, με αφορμή την απώλεια της προσφιλούς μου μητέρας, απευθύνθηκα εντός 24ώρου στον αρμόδιο πάροχο περίθαλψης, προκειμένου να ενημερωθώ για την διαδικασία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά είσπραξης των εξόδων κηδείας. Τα πράγματα λοιπόν, παρά την νομοθετημένη υποχρέωση των Ληξιαρχείων των Ο.Τ.Α. να ενημερώνουν άμεσα τα αντίστοιχα ταμεία κύριας και επικουρικής σύνταξης,περίθαλψης και υγειονομικών παροχών σε χρήμα, έχουν ως εξής:

Οι οικείοι των τεθνεώτων οφείλουν να προσκομίσουν, μεταξύ των άλλων:

-Το Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών του γραφείου τελετών
-Πρωτότυπη Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου
-Αριθμό Τραπεζικού Λογ/σμου του δικαιούχου είσπραξης, στο 

όνομα του οποίου εκδόθηκε το προαναφερόμενο παραστατικό.


Με απλά λόγια, κάποιοι επιμένουν να αγνοούν το Διαδίκτυο και την Ηλεκτρονική Δικτύωση των υπηρεσιών για την διευκόλυνση της εργασίας τους, παρά την κατά τα άλλα εξοντωτική χρήση των τερματικών των Η/Υ για αλλότριες μη υπηρεσιακές χρήσεις.

Σε ερώτημα «πότε ακριβώς καθίσταται ανίσχυρο το Α.Μ.Κ.Α» για Ηλεκτρονικές Συνταγές και παραπεμπτικά, η απάντηση ήταν εξοργιστικά αφοπλιστική :σε καμμιά 15αριά μέρες».

Το γιατί π.χ. ο Α.Μ.Κ.Α. δεν ακυρώνεται ως προς την εκτέλεση συνταγών και ιατρικών πράξεων, άμα τη εκδόσει του Πιστοποιητικού Θανάτου (στο οποίο και είναι απαιτητά πλήρη στοιχεία, όπως Α.Δ.Τ, Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Κ.Α), από τον κατά νόμο συντάκτη (Ιατρό ή Ιατροδικαστή, σε περίπτωση μη προφανών αιτίων θανάτου), δημιουργεί απορίες περί του εάν και κατά πόσο κάποιοι επιμένουν να κινούνται «με τον αραμπά».

Οι αρμόδιοι Υπουργοί Υγείας και Εργασίας, παρακαλούνται να ερωτήσουν σχετικά τους υφισταμένους τους για ποιόν ακριβώς λόγο τους «γράφουν» εκεί που φαντάζονται. Οπωσδήποτε, θα λάβουν απαντήσεις περί «ελλείψεως προσωπικού», ηλεκτρονικού «αναλφαβητισμού» και άλλων αιτίων.
(συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου