Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Νέα μορφή πολυιατρείων

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - VIRUS.COM



Αλλάζουν τα δεδομένα στη συστέγαση ιατρείων, με σχέδιο νόμου του Υπ. Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για τον ΕΟΠΥΥ.

Το νομοσχέδιο « Ρυθμίσεις υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» το οποίο συζητήθηκε στη Βουλή επιτρέπει τη συστέγαση σε κοινό χώρο ενός ή περισσοτέρων ιατρείων ή οδοντιατρείων ή πολυιατρείου ή πολυοδοντιατρείου, με μονάδες αδυνατίσματος και διαιτολογικές μονάδες και γραφεία χωρίς να υπάρχει εταιρική σχέση των δικαιούχων.

Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται και μια σειρά άλλων ρυθμίσεων , όπως για παράδειγμα η μη αναγνώριση των δαπανών από τον ΕΟΠΥΥ εάν κατατεθούν μετά την 20η ημέρα κάθε μήνα, αλλά και θέματα εξοφλήσεων του Φορέα προς τα φαρμακεία. Παράλληλα, με το εν λόγω νομοσχέδιο θεσμοθετείται η δημιουργία της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης για τον ΕΟΠΥΥ, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τις τιμές υλικών και φαρμάκων.

Αναλυτικά, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται τα εξής:

Επιτρέπεται η συστέγαση στον ίδιο χώρο ενός, ή περισσοτέρων ιατρείων, ή οδοντιατρείων ή πολυιατρείου, ή πολυοδοντιατρείου με μονάδες αδυνατίσματος και διαιτολογικές μονάδες και διαιτολογικά γραφεία χωρίς εταιρική σχέση των δικαιούχων. Σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές, ορίζςεται ρητά ότι θα υφίσταται κοινός χώρος αναμονής των ανωτέρω συστεγαζομένων ιδιωτικών φορέων κατ εξαίρεση της κείμενης νομοθεσίας. Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι όροι και οι προυποθέσεις εγκατάστασης και λειτουργίας των ιδιωτικών φορέων που παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου