Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Σαρώνουν την ελληνική Υγεία οι Τούρκοι! Αγοράζουν νοσοκομεία, πλωτά ιατρεία, ζητούν γιατρούς


Η προκλητική δήλωση του υπουργού Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίονογλου ο οποίος κάλεσε τους άνεργους γιατρούς της Ελλάδας στην Τουρκία για να πιάσουν δουλειά, φαίνεται ότι είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της επεκτατικής …υγειονομικής πολιτικής που εφαρμόζουν το τελευταίο διάστημα οι γείτονες!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

«Κεφάλι» στη Υγεία έναντι της Ελλάδος επιχειρεί να πάρει η γειτονική Τουρκία με συνεχείς επενδύσεις στον τομέα εδώ και περίπου δύο χρόνια. 
Αμέσως μετά την «εισβολή» του μνημονίου στη χώρα μας και τα συνεχή λουκέτα σε μονάδες υγείας, οι Τούρκοι φαίνεται ότι είδαν μια καλή ευκαιρία για να επεκταθούν και στη χώρα μας. 

Η δήλωση του Τούρκου Υπουργού Υγείας ο οποίος κάλεσε στην πατρίδα του τους περίπου 7000 Έλληνες γιατρούς που αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό λόγω ανεργίας, αποτέλεσε προφανώς μια προσπάθεια να φανεί η οικονομική …ανωτερότητα της Τουρκίας. Στην πράξη όμως οι επενδύσεις είχαν αρχίσει πολύ νωρίτερα. 

Τούρκοι επιχειρηματίες εδώ και καιρό κάνουν συναντήσεις με Έλληνες και παζαρεύουν τη συμμετοχή τους σε ελληνικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Υγεία. 
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της προσπάθειας που γινόταν να πουληθεί το «Ερρίκος Ντυνάν», μέσα στους βασικούς παίκτες ήταν και Τούρκοι επιχειρηματίες οι οποίοι έδιναν σχεδόν …γη και ύδωρ για να πάρουν το υπό οικονομική κατάρρευση νοσηλευτικό ίδρυμα. 

Και στη συνέχεια όμως οι γείτονες θέλησαν να πάρουν «κεφάλι» και στο Αιγαίο βγάζοντας στα ανοικτά πλωτό νοσοκομείο για να καλύψουν τις ανάγκες τουριστών και όχι μόνο. 

Παράλληλα εδώ και καιρό Έλληνες γιατροί προσκαλούνται στην Τουρκία με μεγάλες αμοιβές, για να πραγματοποιήσουν ιατρικές πράξεις ή χειρουργεία. 

Η περίοδος όπου το ελληνικό δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει λόγο των περικοπών ενώ και ο ιδιωτικός τομέας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, φαίνεται ότι φαντάζει ιδανική για τους Τούρκους που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να εισβάλουν επιχειρηματικά στην Ελλάδα.

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ? ΓΙΑ ΟΛΑ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΤΟΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ?ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΕΝΑ ΠΛΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ...ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ - ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΚΙΝΙΤΡΑ...ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ - ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ - ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΕΙ...ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ - ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή