Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Μόνο ένα νοσοκομείο σε κάθε νομό, η οδηγία Άδωνι στο ΚΕΣΥΠΕ
Κάθε νομός της χώρας – πλην των μεγάλων αστικών κέντρων – θα έχει μόνο ένα νοσοκομείο. Αυτή είναι η κατευθυνση που έχει δοθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), το οποίο συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.


Το ΚΕΣΥΠΕ έχει αναλάβει να συλλέξει όλες τις προτάσεις των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφεριαών της χώρας για τις συγχωνεύσεις των δομών υγείας στην περιφέρεια και το δεύτερο κύμα κινητικότητας, στο οποίο θα ενταχθούν περίπου 6.000 γιατροί του ΙΚΑ και τουλάχοστον 900 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Ήδη, έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας κάποιες από τις προτάσεις των ΥΠΕ και ήδη οι τοπικές κοινωνίες έχουν αρχίσιε να αντιδρούν στην κατάργηση νοσοκομείων.


Στην Κρήτη, η σχετική πρόταση προβλέπει να μπουν σε διαθεσιμότητα 60 εργαζόμενοι νοσοκομείων της Κρήτης, από τους οποίους οι 30)θα είναι από τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου.

Τη λειτουργία μόνο ενός Γενικού Νοσοκομείου στην Ηλεία προτείνει το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Πύργου, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του υγειονομικού χάρτη της περιφέρειας.

Επίσης, το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Πύργου προτείνει στην Ενιαία Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας το κλείσιμο των Νοσοκομείων Αμαλιάδας και Κρεστένων αλλά και των Κέντρων Υγείας Γαστούνης και ενδεχόμενα της Ζαχάρως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου