Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

Σοβαρή καταγγελία προς Άδωνη - ΣΕΥΠ: Κινδυνεύουν ασθενείς στην Εφημερία του Ευαγγελισμού

YGEIONOMIKOI. Μια σοβαρή καταγγελία προς τον Άδωνη Γεωργιάδη, το ΣΕΥΠ αλλά και κάθε αρμόδιο κάνει ο Σύλλογος Ειδικευόμενων Γιατρών του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός για τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Εφημερίας του Νοσοκομείου αλλά και την απουσία συχνά αξονικού τομογράφου λόγω βλαβών.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο η ζωή των ασθενών κινδυνεύει αφού ακόμα και σοβαρά περιστατικά είναι υποχρεωμένα να διακομίζονται από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο για να τύχουν της ανάλογης ιατρικής φροντίδας.

Οι αντιδράσεις μέχρι σήμερα του υπουργού Υγείας είναι «ακαριαίες» όταν πρόκειται γιακινητοποιήσεις εργαζομένων.

Αναμένουμε τα αντίστοιχα αντανακλαστικά από τον Υπουργό Υγείας και το ΣΕΥΠ στις σοβαρές καταγγελίες των Νοσοκομειακών Γιατρών του Ευαγγελισμού.

Δείτε την καταγγελία του Συλλόγου Ειδικευομένων ιατρών του Ευαγγελισμού.


ΠΡΟΣ:

Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας και Αλληλεγγύης

Σώμα Επιθεωρητών Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας

Εισαγγελία Αθηνών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ)

Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)

Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ)

Κίνημα Νέων Ιατρών (ΚιΝΙ)

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός (ΣΕΝΕ)

Διοίκηση Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ο Ευαγγελισμός»

Υγειονομικούς Συντάκτες

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ!!

Αυτό το στοίχημα παίζουν σήμερα οι γιατροί και νοσηλευτές στη γενική εφημερία του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν βαριά περιστατικά από όλη την Αττική και την Ελληνική Περιφέρεια χωρίς αξονικό τομογράφο.

Το Αττικό νοσοκομείο που καλύπτει τον Πειραιά έχει εδώ και μήνες έλλειψη σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπίσει πολυτραυματίες και να τους διακομίζει στον Ευαγγελισμό.

Το Σισμανόγλειο νοσοκομείο που συνεφημερεύει διαθέτει ακόμα λιγότερες Ιατρικές Ειδικότητες, οπότε και εκείνο αναγκαστικά διακομίζει τους αρρώστους στον Ευαγγελισμό.

Τί συμβαίνει όμως όταν εδώ και μέρες είναι χαλασμένοι και οι δύο αξονικοί τομογράφοι του Ευαγγελισμού και το νοσοκομείο έχει γενική εφημερία; Δανείζει –άτυπα- τον εφημερεύοντα ακτινολόγο στο Γενικό Κρατικό Αθηνών και διακομίζει εκ νέου τα περιστατικά που έχει δεχθεί από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ελλάδας προς το «Γ.Γεννηματάς», από όπου μετά τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας πρέπει ξανά να επιστρέψουν στον Ευαγγελισμό για την τελική αντιμετώπιση!

Μέχρι 5 διακομιδές δηλαδή πρέπει να εκτελέσει το ΕΚΑΒ για έναν περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας! Αυτό θυμίζει περισσότερο παιχνίδι «φλίπερ» με τους αρρώστους, παρά τριτοβάθμια φροντίδα υγείας! Και δυστυχώς παίζεται εις βάρος των πολιτών και των ανήμπορων να αντιδράσουν λειτουργών υγείας.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας, το Σώμα Επιθεωρητών Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), και την Εισαγγελία Αθηνών να προβούν σε κατεπείγουσα εξέταση των ευθυνών για την μη έγκαιρη επισκευή των αξονικών τομογράφων του Ευαγγελισμού και των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού στα υπόλοιπα νοσοκομεία, καθότι από τις παραλείψεις αυτές κινδυνεύουν άμεσα ανθρώπινες ζωές.

Για τον Σύλλογο Ειδικευομένων Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ο Ευαγγελισμός»

Ο Πρόεδρος           Ο Γενικός Γραμματέας,

Δρίτσας Σπυρίδων   Νανίδης Νικήτας

1 σχόλιο:

  1. Ενα αυτι απο τον Τομσεν, ενα ματι απο τον Μαζουχ, μερικες γλωσσες απο τα Μπαχομεχ συνδικαλιστομουτρα, και μερικα λαρυγγια απο τους καθηγητες φαραω, και λιγες λιγοτερες παλακιδες στα γραφεια, και να τα λεφτα οχι για δυο αλλα για πολλους ολοκαινουριους αξονικους.

    Αλλα δυστυχως ο γερος ο Καραμανλης δε ζει πια, να σπασει μερικα κεφαλια...Για να δουμε, αξιζει κανενας σημερα να διορθωσει τη κατασταση με μια σπαθια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή