Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΙΜΑΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πατησίων 46, Αθήνα 106 82, Τηλ: 6944241214, Fax: 2109310317
www.enimaa.org, mail: info@enimaa.org

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος
Ε. Μπιλιράκης

Αντιπρόεδρος
Θ. Γκρούτσης

Γεν. Γραμματέας
Π. Τρόντζας

Ταμίας
Π. Σιδερωμένος

Μέλη
Ν. Ζολώτας
Β. Αρμόνης
Ι. Σοφιανού


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΚΑ)

Η Γεν. Συνέλευση της ΕΝΙΜΑΑ απαιτεί την αναστολή της εφαρμογής της τροπολογίας που προστέθηκε την τελευταία στιγμή στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών. Με την τροπολογία αυτή οι Ιατροί ΕΣΥ Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης βγαίνουν σε διαθεσιμότητα (οι περισσότεροι για δεύτερη φορά μέσα σε 6 μήνες και αφού έχουν ήδη κριθεί από το ΑΣΕΠ).

Θεωρούμε ότι η διαθεσιμότητα σε συνδυασμό με τη βίαιη αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων (καθολική εφαρμογή της αποκλειστικής απασχόλησης) θα εξωθήσει πολλούς έμπειρους ιατρούς εκτός ΕΣΥ επιδεινώνοντας τη λειτουργία πολλών Νοσοκομείων αιχμής στην Αθήνα όπως το Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι Άγιοι Ανάργυροι», το «Σισμανόγλειο», ο «Ευαγγελισμός», ο «Άγιος Σάββας», το «Αγία Όλγα» το «ΚΑΤ», το «Ασκληπιείο Βούλας» το «Ελενα Βενιζέλου» το «Λαικό» και ο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη. Σε κάποια από αυτά καθίσταται αδύνατη η λειτουργία τους, σε άλλα κλείνουν ειδικά τμήματα και σε όλα επηρεάζεται σοβαρά το πρόγραμμα εφημερίας.

Ακόμα θεωρούμε απαράδεκτες τις διαδικασίες ενσωμάτωσης στο ΕΣΥ όσων Ιατρών επιλέξουν την αποκλειστική απασχόληση κρινόμενοι άδικα με εντελώς διαφορετικά κριτήρια από αυτά που ισχύουν για τους υπόλοιπους Iατρούς του ΕΣΥ.

Οι Ιατροί που βγαίνουν στη διαθεσιμότητα είναι έμπειροι νοσοκομειακοί, ηλικίας 50-60 ετών, προέρχονται από τα πρώην Νοσοκομεία του ΙΚΑ και έχουν ήδη από το 2011 ενσωματωθεί στις δομές του ΕΣΥ. Αμείβονται με μικρότερες αμοιβές, οι περισσότεροι δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη και εφάπαξ από το Δημόσιο ενώ όσοι διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο αποδίδουν μεγάλα ποσά για φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές για το προσωπικό που απασχολούν σε εποχή μεγάλης ανεργίας.

Η Γεν. Συνέλευση της ΕΝΙΜΑΑ απαιτεί από το Υπουργείο Υγείας να αναστείλει την εφαρμογή των προαπαιτούμενων (άμεσο κλείσιμο των ιατρείων) για την επανατοποθέτηση από τη διαθεσιμότητα, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθούν οι κρίσεις για κατάταξη σε βαθμούς ΕΣΥ αποκλειστικής απασχόλησης.

Η αναστολή εφαρμογής της τροπολογίας θα βοηθήσει ώστε να μην απογυμνωθούν τα Νοσοκομεία από έμπειρο ιατρικό προσωπικό αλλά και οι ίδιοι οι Ιατροί να επιλέξουν γνωρίζοντας σε ποιά θέση, με ποιό βαθμό και με ποιές αμοιβές καλούνται να αλλάξουν για μια ακόμα φορά τον εργασιακό τους βίο.

Η ΕΝΙΜΑΑ παράλληλα προτρέπει και υποστηρίζει τα μέλη της να προβούν μαζικά σε δικαστικές προσφυγές ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης της τροπολογίας.

8 σχόλια:

  1. τα προνομια ΤΕΛΟΣ!!!!! η στο ΕΣΥ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΞΩ Η ΙΔΙΩΤΕΣ να τελειωνουν πια οι αδικιες πολυ σωστα πραγματα κανει ο αδωνης σπαει κατεστημενα και αποστηματα πολλων ετων ετσι μπραβο να καθαρισει ο κοπρος του Αυγειου. ΟΥΣΤ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΔΩΝΗΣ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΩΝ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

      Διαγραφή
  2. Πάλι με τους ιατρούς του ΙΚΑ θα ασχολούμαστε? Εκεί εστιάζονται όλα μας τα προβλήματα ως κλάδος. Πολύ σωστή η τροπολογία και πρέπει να εφαρμοστεί. Δεν μπορεί να υπάρχουν 2 ταχυτήτων ιατροί στο ΕΣΥ. Όπως έγινε και με τους ιατρούς των ιατρείων του ΙΚΑ θα πρέπει να γίνει και για εκείνους των πρωην νοσοκομείων του ΙΚΑ. Σταματείστε να απαιτείτε - εκλιπαρείτε! Όποιος θέλει εργασία στο ΕΣΥ μόνο πλήρους και αποκλειστικής. Τελεία και παύλα. Είχατε καλομάθει κάποιοι τα τελευταία χρόνια. Τελείωσε η περίοδος των παχυλών αγελάδων. Όποιος θέλει ας αγωνιστεί στον καθαρά ιδιωτικό τομέα και όποιος δεν θέλει στον δημόσιο. Να το καταλάβετε. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ πια μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....και κάτι ακόμη. Από χθες 8/4 δεν υφίσταται λόγος ύπαρξης αυτής της ένωσης διότι βάσει του νόμου δεν υπάρχουν πλέον στα νοσοκομεία ιατροί μη αποκλειστικής απασχόλησης. Οπότε πρέπει να την διαλύσετε. Θα πρέπει πλέον να ανήκετε στις ενώσεις ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Είχαμε φτάσει σε όποιον αρέσει να ιδρύει και μία ένωση ή σύλλογο!

      Διαγραφή
  3. Κι εμάς έκλεισε τα ιατρεία στο ΠΕΔΥ. ισονομια για όλους. Σειρά έχουν οι ενστολοι ιατροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΑ ΡΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΡΕ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΘΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΑ.ΓΙΑ ΠΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΥΖΗΤΑΣ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΙ ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ.
    ΥΣ. ΕΓΩ ΠΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΣΦΩ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΛΛΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΟΣΕΣ ΚΑΚΙΕΣ ΠΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγω δεν ξερω εαν αυτοι εχουν καταστρεψει τη χωρα αλλα σιγουρα ειναι και αυτοι ενα μικρο λιθαρακι στην διαστρεβλωση της οικονομιας. Γιατι λιγοι διπλοθεσιτες και οι περισσοτεροι να μην εχουν τα ιδια προνομια? ´Η τωρα θα τα διορθωσουμε ολα ή παλι θα ρχισουμε να γυριζουμε σε ¨ψευτικες¨ ωραιες στιγμες εις βαρος των παιδιων μας

      Διαγραφή
    2. Μόνο απο τα κεφαλαία που χρησιμοποιείς (caps) φαίνεται ότι έχεις άδικο. Και μην πιάσουμε τα φορολογικά γιατι η πλειοψηφία (σίγουρα όχι όλοι) των "ΙΚΑΤΖΗΔΩΝ" έχει λερωμένη τη φωλιά της. Και σωστά, όπως αναφέρθηκε ανω, σειρά έχουν οι Πανεπιστημιακοί (αν και δεν το ιστεύω ότι θα γίνει).

      Διαγραφή