Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Δημήτρης Βαρνάβας: Όχι 11, όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα κλείσει ο κ. Γεωργιάδης!


Δημήτρης Βαρνάβας: Όχι 11, όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα κλείσει ο κ. Γεωργιάδης!

Υgeia360.gr - Από Βασίλη Βενιζέλο

Τη δημόσια διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με την οποία δεν επίκεται λουκέτο σε κανένα νοσοκομείο του ΕΣΥ της χώρας, αμφισβητεί την Τετάρτη 23 Απριλίου με γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής στην γραπτή δήλωσή του:

"Ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι ΔΕΝ πρόκειται να κλείσουν 11 Νοσοκομεία, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο που θα έρθει μετά τις εκλογές στη Βουλή για ψήφιση. Απεναντίας ο κ. Γεωργιάδης δε δίνει διαβεβαίωση ότι θα παραμείνουν σε λειτουργία δεκάδες Νοσοκομεία σε νησιά, ακριτικές περιοχές, τουριστικά θέρετρα, ακόμη και μεγάλα αστικά κέντρα. Είναι άκρως ενδεικτική η σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία τονίζεται πως το Νοσοκομείο Κοζάνης κινδυνεύει με λειτουργικό λουκέτο λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται το σύνολο των Νοσοκομείων που κινδυνεύουν είτε από έλλειψη γιατρών, είτε από έλλειψη κονδυλίων και υλικών, είτε και από τα τρία παραπάνω.

Θυμίζουμε την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, όπου παραμένουν κλειστές 200 κλίνες. Αυτές οι κλειστές κλίνες συνεπάγονται 2500 θανάτους ετησίως, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν επαναλειτουργούσαν αυτά τα πολύτιμα κρεβάτια. Υποθέτουμε λοιπόν πως ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίζεται πως δεν θα κλείσουν 11 Νοσοκομεία, διότι θεωρεί πως σύντομα θα έχει τη χαρά να κλείσει ΟΛΑ τα Νοσοκομεία της χώρας. Από πλευράς μας θα κάνουμε τα αδύνατα- δυνατά να κρατήσουμε ανοιχτά τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας. Προϋπόθεση γι αυτό είναι να αποπέμψουμε το συντομότερο δυνατό την ολέθρια συγκυβέρνηση που σωρεύει μόνο δεινά στον τόπο".

1 σχόλιο: