Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Δ. Βαρνάβας: Κλειστές 200 κλίνες ΜΕΘ=2.500 θάνατοι ετησίως


Τον κίνδυνο της αναστολής λειτουργίας πολλών νοσοκομείων επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας με αφορμή την αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Κοζάνης και το γεγονός ότι παραμένουν κλειστές 200 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο κ. Δ. Βαρνάβας σημειώνει ότι «την Τρίτη ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται να κλείσουν 11 Νοσοκομεία, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο που θα έρθει μετά τις εκλογές στη Βουλή για ψήφιση. Απεναντίας όμως, ο κ. Γεωργιάδης δε διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνουν σε λειτουργία δεκάδες Νοσοκομεία σε νησιά, ακριτικές περιοχές, τουριστικά θέρετρα, ακόμη και μεγάλα αστικά κέντρα».

Είναι άκρως ενδεικτική η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία τονίζεται πως το Νοσοκομείο Κοζάνης κινδυνεύει με λειτουργικό λουκέτο λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται το σύνολο των Νοσοκομείων που κινδυνεύουν είτε από έλλειψη γιατρών, είτε από έλλειψη κονδυλίων και υλικών, είτε και από τα τρία παραπάνω.

Ο κ. Δ. Βαρνάβας θυμίζει «την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, όπου παραμένουν κλειστές 200 κλίνες. Αυτές οι κλειστές κλίνες συνεπάγονται 2500 θανάτους ετησίως, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν επαναλειτουργούσαν αυτά τα πολύτιμα κρεβάτια».

Και ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ καταλήγει «υποθέτουμε λοιπόν πως ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίζεται πως δεν θα κλείσουν 11 Νοσοκομεία, διότι θεωρεί πως σύντομα θα έχει τη χαρά να κλείσει όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Από πλευράς μας θα κάνουμε τα αδύνατα- δυνατά να κρατήσουμε ανοιχτά τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου