Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ο Άδωνις παραδέχθηκε τα προβλήματα με τους χαλασμένους αξονικούς


Την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία παραδέχθηκε ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έδωσε εντολή σε όλους τους διοικητές των νοσοκομείων και των επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών να διορθώσουν όλα τα χαλασμένα μηχανήματα και συγκεκριμένα τους αξονικούς τομογράφους.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του: «Είναι πολλοί που μας χτυπάνε και έχουν και δίκιο καθώς δημιουργείται η εντύπωση ότι δουλεύουμε για ιδιωτικά συμφέροντα. Πρέπει να λύσουμε αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, κατά την έναρξη της Επιστημονικής Ημερίδας «Σύγχρονες Προκλήσεις για τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία όλων των διοικητών των υγειονομικών περιφερειών και των νοσοκομείων της επικράτειας.

Βεβαίως η παραδοχή αυτή, δεν μειώνει σε καμία περίπτωση το μέγεθος της ευθύνης που φέρει ο υπουργός Υγείας για την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία και την περίθαλψη των ασφαλισμένων, οι οποίοι αναγκάζονται να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα. Διότι γνωρίζουν ότι ίσως εκεί βρουν την λύση στο πρόβλημά τους, αφού οι μνημονιακές πολιτικές που υπηρετεί ο κ. Γεωργιάδης, διέλυσαν τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και δημιούργησαν ακόμη περισσότερα προβλήματα με τον νέο φορέα της ΠΦΥ, το ΠΕΔΥ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής:


«Σήμερα ο κ. Βαρνάβας σε μία συνέντευξη είπε ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν κλείσει όλα τα νοσοκομεία . Ελπίζω να τον διαψεύσουμε και να μην έχουν κλείσει τα νοσοκομεία μέχρι τέλους Ιουλίου. Αστειεύομαι… Λοιπόν, είστε μια πολύ καλή ομάδα, οι πρώτοι μήνες του 2014 πάνε καλά, με τις δυσκολίες που προφανώς όλοι έχουμε υπό τις συνθήκες που πρέπει να διοικείτε εσείς τα νοσοκομεία και εμείς εσάς. Δύο πράγματα. Πρώτον θέλω να κάνετε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια που μπορεί το κάθε νοσοκομείο για να λειτουργούν οι αξονικοί τομογράφοι και τα υπόλοιπα μηχανήματα του νοσοκομείου. Και αυτά που είναι χαλασμένα να βρουν τον τρόπο να επισκευαστούν. Είναι πολλοί που μας χτυπάνε και έχουν και δίκιο καθώς δημιουργείται η εντύπωση ότι δουλεύουμε για ιδιωτικά συμφέροντα. Πρέπει να λύσουμε αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα. Πως θα λειτουργούν κατά το δυνατό όλα τα μηχανήματα που έχουμε. Και αυτά που είναι πολύ παλιά και δεν μπορούσαν ούτε να λειτουργήσουν, είτε να τα πετάξουμε και να γίνει η διαδικασία για να τα αντικαταστήσουμε ή αν είναι δυνατόν να τα ξαναφτιάξουμε. Εξαιρετικά μείζον!»

Αναφορικά με τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τους επικεφαλής των νοσοκομείων, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε:

«Θα έχουμε τη μηνιαία συνάντησή μας για να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα ενός εκάστου νοσοκομείου σε μια εβδομάδα, όπως το έχουμε καθιερώσει . Να δούμε τώρα το θέμα των κενών που δημιουργούνται στο προσωπικό και με τους επικουρικούς και με τους μονίμους, ποια πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας για να το καλύψουμε για να ρολάρουν τα νοσοκομεία εκεί όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη. Εκεί όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη, το λέω για δεύτερη φορά. Η κωδικοποίηση προχωράει , πιστεύουμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα είμαστε σε πάρα πολύ καλό σημείο για να μπορούμε να έχουμε πλήρη έλεγχο αυτών που συμβαίνουν καθώς και η λειτουργική διασύνδεση με τα πληροφοριακά συστήματα των νοσοκομείων, θέμα εξαιρετικά μείζον, ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα σε πρώτο χρόνο».

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/312393/o-adonis-paradechthike-ta-provimata-me-tous-chalasmenous-axonikous/#ixzz30OCIBqKU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου