Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου Ένωσης Καρδιολόγων

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη
Τηλ.: 210-9924980-9959181
Fax: 210-9916854

ΑΘΗΝΑ 28/04/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Προτάσεις ΠΕΔ προς Υπ.Υγείας για συμβάσεις με ΕΟΠΥΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τις τελευταίες 20 ημέρες έγιναν επανειλημμένες συναντήσεις της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης (ΠΕΔ) και μελών αυτής με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για το θέμα των νέων συμβάσεων .

Στην ΠΕΔ συμμετέχουν ως εκπρόσωποι των κλινικοεργαστηριακών ειδικοτήτων ο Πρόεδρος της ΕΕΚΕ κ.Φώτης Πατσουράκος και ο Πρόεδρος της Ε.ΠΝ.ΕΛ κ.Τάσος Τσάτσος.

Μετά από τις συναντήσεις αυτές φαίνεται ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και της ΠΕΔ σε θέματα που θεωρούνταν «κόκκινες γραμμές» από πλευράς ΠΕΔ, που είναι η μη εφαρμογή ξανά του καταστροφικού clawback, η εφαρμογή του plafon ανά πάροχο στον κλειστό προυπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, η ανοικτή σύναψη συμβάσεων με όποιον ιατρό, εργαστήριο ή πολυιατρείο το επιθυμεί αλλά και πολλές άλλες που αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΠΙΣ που κοινοποιούμε.

Πρωταρχικής σημασίας είναι επίσης η υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργού Οικονομικών κ.Στουρνάρα ο οποίος στις 7/4/2014 δεσμεύτηκε ότι θα βγάλει νομοθετική ρύθμιση για να αφαιρεθούν τα πιστωτικά τιμολόγια του clawback του 2013 ,που θα κοπούν το 2014 αλλά αφορούν το 2013, από την φορολογική χρήση του 2013.

Αν δεν συμβεί άμεσα αυτό δεν έχει ουσιαστικά νόημα να συζητάμε για νέες συμβάσεις αφού μεγάλο μέρος των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών θα καταστραφούν οικονομικά.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν νέες συναντήσεις για την εξέλιξη των οποίων θα σας κρατάμε ενήμερους.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος                 Ο Γραμματέας

Φ.Ν. Πατσουράκος         Δημόπουλος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου