Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Βρέθηκε ο οδηγός ταξί που μετέφερε τον ασθενή με κορονοϊό


Τέλος έλαβε το θρίλερ της αναζήτησης του οδηγού ταξί που μετέφερε τον 69χρονο Έλληνα, μόνιμο κάτοικο Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS.

ETHNOS

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του ταξί τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν εκτός Αθηνών και είχε κλείσει το κινητό του τηλέφωνο και αναμένεται να οδηγηθεί σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί και εκείνος από τον θανατηφόρο ιό.
Την ίδια στιγμή στην εντατική νοσηλεύεται ο 69χρονος άνδρας που έφτασε στη χώρα μας από τη Σαουδική Αραβία έχοντας προσβληθεί από την ιδιαίτερα επικίνδυνη ιογενή πνευμονία MERS. Νωρίτερα λέγχθηκε και η σύζυγος του 69χρονου, η οποία βρέθηκε αρνητική, θα παραμείνει ωστόσο σε καραντίνα.
Σε καραντίνα εξακολουθούν να βρίσκονται και οι συνεπιβάτες που κάθονταν σε κοντινές θέσεις με τον 69χρονο κατά τη διάρκεια της πτήσης που τον έφερε στην Αθήνα.


13 νέα κρούσματα στη Σαουδική Αραβία

Εν τω μεταξύ, σήμερα το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι 13 νέα κρούσματα του κοροναϊού MERS εντοπίστηκαν στη χώρα, τονίζοντας ωστόσο ότι η ασθένεια που έχει προκαλέσει το θανατο 76 ανθρώπων δεν έχει φτάσει ακόμη σε στάδιο επιδημίας, ενώ χαρακτήρισε ως «καλό σημάδι» το γεγονός ότι δεν έχουν παρουσιαστεί κρούσματα μεταξύ μικρών μαθητών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Αμπντάλα αλ Ράμπια, επτά νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Τζέντα, τέσσερα στο Ριάντ, ένα στη Μεδίνα και ένα στο Νατζράν. Συνολικά 244 άνθρωποι έχουν ασθενήσει μέχρι σήμερα από τον κοροναϊό του αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής και από αυτούς οι 76 έχουν πεθάνει.

Το υπουργείο έχει επίσης ζητήσει από πέντε διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες να συνεργαστούν με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας ούτως ώστε, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής για την ασθένεια, να παραχθεί ένα εμβόλιο για την αντιμετώπισή της.

Ο κοροναϊός MERS θεωρείται πιο θανατηφόρος αλλά όχι τόσο μολυσματικός όσο ο ιός SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που προκάλεσε τον θάνατο 800 ανθρώπων σε όλον τον κόσμο το 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου