Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Τ. Κουίκ: Απαράδεκτες ελλείψεις γιατρών σε μονάδες του ΠΕΔΥ


Τ. Κουίκ: Απαράδεκτες ελλείψεις γιατρών σε μονάδες του ΠΕΔΥ

Απαράδεκτες ελλείψεις γιατρών στις μονάδες του ΠΕΔΥ στην Αλεξανδρούπολη καταγγέλλει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Τέρενς Κουίκ, μαζί με τον επίσης βουλευτή και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Μαρίνο Ουζουνίδη.

«Το ΠΕΔΥ που εφηύρε η μνημονιακή συγκυβέρνηση, θυμίζει τα τελευταία διαλυμένα χρόνια της Ολυμπιακής, όταν αχρήστευαν ένα αεροπλάνο για να τραβάνε ανταλλακτικά για να κινηθεί ο υπόλοιπος στόλος. Έτσι συμβαίνει τώρα στην Υγεία με τους γιατρούς και με τις προσωρινές αποσπάσεις από νοσοκομεία σε ΠΕΔΥ και από Κέντρα Υγείας σε νοσοκομεία» αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση.

Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποψήφιοι με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, έφεραν το θέμα στη βουλή με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη:

«Κύριε Υπουργέ,

Στην επίσκεψη μας, πριν λίγες μέρες, στο ΠΕΔΥ Αλεξανδρούπολης, ενημερωθήκαμε για την απαράδεκτη έλλειψη γιατρών .

Αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για μια πόλη και για μια περιοχή ευθύνης του συγκεκριμένου ΠΕΔΥ, οι κάτοικοι των οποίων δεν μπορούν να υφίστανται υποβαθμισμένη ως ανύπαρκτη πρωτοβάθμια περίθαλψη, επειδή έτσι το επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές.

Ήμασταν, μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες της συνάντησης που είχαν ο επικεφαλής ΠΕΔΥ Αλεξανδρούπολης με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, για να βρούνε λύσεις, με προσωρινές «μεταγγίσεις» γιατρών από το Νοσοκομείο στο ΠΕΔΥ.

Αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για μπαλώματα που κάθε άλλο εξυπηρετούν, με επιπλέον το δεδομένο, ότι το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχει γίνει... σουρωτήρι ενισχύοντας με γιατρούς και το Νοσοκομείο Κομοτηνής!

Κατόπιν τούτων σας ρωτάμε κ Υπουργέ

1. Τι σκοπεύετε να κάνετε με την πλήρη στελέχωση γιατρών του ΠΕΔΥ Αλεξανδρούπολης;

2. Είναι δυνατόν μονίμως να λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσωρινές αποσπάσεις και μπαλώματα;

3. Πότε επιτέλους το κάθε Νοσοκομείο και το κάθε ΠΕΔΥ θα αποκτήσει την πλήρη αυτοτέλεια του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό;

4. Γιατί καταστήσατε αχυρανθρώπους τους επικεφαλείς του ΠΕΔΥ κάθε πόλης, καπελώνοντας τους, ακόμη και για μια απλή υπογραφή, με Διοικητές Νοσοκομείων; Γιατί αυτός ο άκρατος συγκεντρωτισμός;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ
Μαρίνος Ουζουνίδης».

2 σχόλια:

 1. Ωραια ερωτηση κανετε στον Αδωνι.Δεν προκειται να κανει απολυτως τιποτε.Τα εχει γραμμενα όλα στ..............του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΠΕΔΥ?
  ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΔΩΝΗ -ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.
  ΤΟ ΠΕΔΥ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ !ΠΡΙΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ
  ΥΓ: ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ 54 ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΟΠΥΥ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ!ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή