Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Περί Ελληνικής τραγωδίας στην Υγεία ...


Athanasis Boukalis

Ένας ηθικός ΥΥ δεν θα καταργούσε την δημόσια υγεία και δεν θα «παραχωρούσε» τις παροχές δημόσιας υγείας σε ΜΚΟ και ιδιωτικές επιχειρήσεις

Ένας υπεύθυνος ΥΥ δεν θα έφερνε νομοθετικές διατάξεις στην βουλή για να θεωρηθούν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ

Ένας ειλικρινής ΥΥ δεν θα άλλαζε πολιτική πλεύση κάθε βδομάδα και θα έλεγε οτιδήποτε για να περάσουν πολιτικές υγείας

Ένας σοβαρός ΥΥ δεν θα έκανε πολιτική μέσω tweeter αλλά θα είχε ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο δεν θα άλλαζε αναλόγως των retweets.

Ένας επιτυχημένος ΥΥ θα είχε με το μέρος του την πλειονότητα του κόσμου και της ιατρικής κοινότητας.


Ένας διαβασμένος (πάνω σε πολιτικές υγείας) ΥΥ δεν θα είχε την ανάγκη να ανεβάζει τον τόνο της φωνής του και να χάνει την ψυχραιμία του γιατί τα επιχειρήματα του θα έφερναν τα αποτελέσματα που θα έπρεπε.

Ένας δίκαιος ΥΥ δεν θα έβαζε τον άπορο αδερφό του σε σουίτα δημόσιου νοσοκομείου και θα περίμενε να πληρωθούν τα έξοδα από τον ελληνικό λαό την ίδια στιγμή που στέλνει παρόμοια περιστατικά στα «κοινωνικά ιατρεία»

Ένας σωστός ΥΥ θα παραδεχόταν τα λάθη που έχει κάνει και θα προσπαθούσε να τα διορθώσει όχι να τα επαναφέρει με άλλη «μάσκα».

Ένας ψυχικά υγιής ΥΥ δεν θα είχε παραισθήσεις καταδίωξης από κομμουνιστές την στιγμή που οι μεγαλύτεροι ενάντιοι του είναι μορφωμένοι φιλελεύθεροι πολίτες με κοινωνικές ευαισθησίες.

Ένας ΥΥ σε κάθε χρονική περίοδο δεν θα ήταν ο πρώτος τυχάρπαστος εμποράκος που δεν έχει ιδέα από ιατρική ηθική και δεοντολογία

Το μόνο που έχει ο νυν (χωρίς να αποκλείονται και πολλοί πρώην) ΥΥ είναι το τελευταίο, το οποίο δεν είναι προσόν... τουναντίον.

Είναι ντροπή και δυστυχία να έχουμε τέτοιους υπουργούς... απόφοιτους φιλοσοφικής σχολής τμήματος αρχαιολογίας που δημιουργούν γράφοντας τα πιο τραγικά κεφαλαία της μεγαλύτερης ζωντανής ελληνικής τραγωδίας.

1 σχόλιο: