Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ο Άδωνις αναγνώρισε ότι δεν ξέρει πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι


Στην παραδοχή ότι δεν γνωρίζει τον αριθμό των ανασφάλιστων πολιτών στη χώρα μας, προχώρησε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε για τη διάθεση φαρμακευτικού υλικού σε ανασφάλιστους από τη φαρμακευτική εταιρεία Roche.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν οι ανασφάλιστοι πρέπει να κυμαίνονται ανάμεσα σε 1,9 έως 2,4 εκατομμύρια πολίτες, αλλά την πραγματική εικόνα θα έχουμε περίπου σε 3 εβδομάδες, μέσω του συστήματος Άτλας».

Βέβαια, οι περισσότεροι κοινωνικοί φορείς ανεβάζουν τον αριθμό των ανασφάλιστων σε 3 εκατομμύρια.

Ο κ. Α. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι εκπονείται πρόγραμμα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών, αλλά αρνήθηκε να δώσει επιπλέον λεπτομέρειες για τον νέο πόρο που θα θεσπισθεί για το σκοπό αυτό.

Σε ότι αφορά την περίθαλψη των ανασφάλιστων, ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι «πολλά νοσοκομεία αρνούνται να περιθάλψουν ανασφάλιστους πολίτες λόγω των μειωμένων κονδυλίων που έχουν προϋπολογιστεί για τα νοσοκομεία και αρκετοί διοικητές νοσοκομείων είναι πιο σφικτοί στα οικονομικά τους».

Τέλος, σημείωσε ότι οι πόροι από τις μίζες των εξοπλιστικών που έχουν επιστραφεί στο δημόσιο, θα διατεθούν για την κάλυψη των χειρουργικών επεμβάσεων σε ανασφάλιστους ασθενείς.

1 σχόλιο:

  1. Γιατι να γνωριζει ο Αδωνις ποσοι είναι οι ανασφάλιστοι.Εδω δεν γνωριζει τα θεματα του υπ.υγειας κι όμως αυτος ο ασχετος είναι Υπουργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή