Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Στα 20 εκατ. ευρώ το κονδύλι για την περίθαλψη των ανασφάλιστων

Χωρίς περίθαλψη είναι σήμερα 1,9 έως 2,4 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες, μακροπρόθεσμα άνεργοι, ανασφάλιστοι και επαγγελματίες που είναι ενεργοί, άλλα υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις ή έχουν δυσβάσταχτα χρέη.


ΙΑΤRONET. Την παροχή βοήθειας σε ανέργους ή ανασφάλιστους να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και να έχουν περίθαλψη, εξετάζει η κυβέρνηση.

Το πρόβλημα των ανασφάλιστων θεωρείται σημαντικό, καθώς εκτιμάται ότι αφορά 1,9 έως 2,4 εκατομμύρια ανθρώπους.

Με πρόταση του υπουργείο Υγείας, η κυβέρνηση αναζητεί κονδύλι για την υγειονομική τους κάλυψη.

Το κονδύλι θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό και θα είναι 20 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρεται στην πρόσφατη έκθεση της τρόικας για την πορεία της εθνικής μας οικονομίας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών επισημαίνουν ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων δεν έχουν επαρκή πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας, παρόλο ότι η πρόσβαση σε Κέντρα Υγείας και υπηρεσίες επείγουσας περίθαλψης είναι ελεύθερα προσβάσιμες.

Ασφάλιση

Το πρόβλημα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και έχουν χάσει το ασφαλιστικό τους δικαίωμα.

Αφορά, επίσης, μακροπρόθεσμα ανέργους, ανασφάλιστους και επαγγελματίες που είναι ενεργοί, άλλα υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις ή έχουν δυσβάσταχτα χρέη.

Σύμφωνα με τον νόμο, για την έκδοση βιβλιαρίου πρόνοιας, απαιτείται ετήσιο εισόδημα κάτω των 6.000 ευρώ.

Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου