Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Υπέρ των ανασφάλιστων οι μίζες των εξοπλιστικών


Υπέρ των ανασφάλιστων προορίζονται οι περίφημες μίζες των εξοπλιστικών και ειδικότερα το πακέτο των 13 εκατ. ευρώ, όπως είχε ανακοινωθεί στις 28 Ιανουαρίου, από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα.

Ήδη σε κάθε νοσοκομείο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, έχει συσταθεί τριμελής Επιτροπή η οποία θα εξετάζει τα αιτήματα των ανασφάλιστων προκειμένου να καλύπτεται το κόστος των χειρουργικών επεμβάσεων.

Ωστόσο ο γολγοθάς των ανασφάλιστων δεν έχει τέλος στην Ελλάδα με υπουργό Υγείας τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ είναι ιδιαίτερα έντονος σε κάθε γενική εφημερία πολλών νοσοκομείων, όπως στον Ευαγγελισμό, για παράδειγμα. Να σημειωθεί ότι το ΕΣΥ δαπανά κάθε χρόνο περί τα 120 εκατ. ευρώ για τους ανασφάλιστους.


Οι γιατροί έχουν βάλει τεράστια πλάτη και ενισχύουν όσο μπορούν την κατάσταση, όπως αναφέρουν συχνά εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ, όμως αυτό δεν αρκεί, γιατί ο όγκος πλέον των ανασφάλιστων έχει αυξηθεί σημαντικά και ο ιατρικός κόσμος, όσο καλή διάθεση και να έχει δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες που δημιούργησαν οι σκληρές και ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές.

Όμως παρόλα αυτά, οι γιατροί εξακολουθούν και αντιστέκονται και οι πρωτοβουλίες τους είναι πραγματικά αξιοθαύμαστες. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής, στην Ογκολογική Κλινική της Γ’ παθολογικής πανεπιστημιακής Κλινικής του Σωτηρία παρακολουθούνται δωρεάν 120 ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς. Αυτό δε που με στεναχωρεί ιδιαίτερα, όπως αναφέρει στο δημοσίευμα ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας Ογκολογίας κ. Κων. Συρίγος, ο αριθμός αυξάνεται σταθερά κάθε μήνα.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/311835/uper-ton-anasfaliston-oi-mizes-ton-exoplistikon/#ixzz2zJudWD4j

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου