Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Η διαθεσιμότητα χτύπησε και το νοσοκομείο Αγ. ΑνδρέαςΤραγικές είναι οι ελλείψεις στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, οι οποίοι ζητούν παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης την οποία βιώνουν για ακόμη μία φορά οι ασθενείς και μαζί με αυτούς η δημόσια υγεία, είναι ότι το ΕΚΑΒ πριν μερικές ημέρες, μετέφερε ένα σοβαρό έκτακτο περιστατικό στο νοσοκομείο ενώ δεν εφημέρευε.

Οι εργαζόμενοι, αναφέρονται με τα πιο μελανά χρώματα στην τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσοκομείο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία, το οποίο τονίζει, ότι τα προβλήματα διογκώθηκαν μετά την διαθεσιμότητα στην οποία τέθηκαν οι 9 οδηγοί, με αποτέλεσμα το προσωπικό να εκτελεί πλέον χρέη οδηγών ασθενοφόρου και εργαζόμενοι στην καθαριότητα ή θυρωροί να εκτελούν χρέη τραπεζοκόμων.

Από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου κάνει λόγο για συνδικαλιστικά τερτίπια του σωματείου, χωρίς ωστόσο να διαψεύδει τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό. Αναφορικά με το ΕΚΑΒ, οι διοικητής του νοσοκομείου εξήγησε ότι τα εξαιρετικά σοβαρά περιστατικά τα διακομίζει στο πλησιέστερο νοσοκομείο έστω και εάν δεν εφημερεύει, προκειμένου να σωθούν ζωές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου