Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΙΣΠειραιά: όχι στους γιατρούς «μπαλαντέρ»



Για την τραγική υποβάθμιση της υγείας και της περίθαλψης του ελληνικού λαού κάνει λόγο για ακόμη μία φορά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, στηλιτεύοντας την μεταρρύθμιση του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη η οποία ήταν μεταρρύθμιση μόνο κατ ευφημισμό, όπως αναφέρει.

Αφορμή αυτή την φορά, σύμφωνα με τον ΙΣΠ, αποτελεί η υπ΄ αρ. 8664/9 απόφαση του Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου της 2ης-4-2014, με την οποία καθίσταται σαφές το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην Υγειονομική κάλυψη-Περίθαλψη του Ελληνικού Λαού.

Και συνεχίζει ο ΙΣΠ αναφερόμενος στην απόφαση αυτή: Οι τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν σε Ιατρικό προσωπικό μετά την εφαρμογή του Ν. 4238/2014, (τον οποίο είχαμε καταγγείλει και πριν την ψήφισή του και μετά την εφαρμογή του και εξακολουθούμε να τον καταγγέλλουμε και να ζητάμε την άμεση αναστολή του), ενισχύονται διαβάζοντας την απόφαση του Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ που έχει ως εξής: «Αποφασίζουμε την καθημερινή μετακίνηση ενός Ιατρού Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας από το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας στο ΠΕΔΥ Σαλαμίνας για την κάλυψη του πρωινού ωραρίου, λόγω σοβαρότατων υπηρεσιακών αναγκών». Το κείμενο αυτό τα λέει όλα».

Ενημερώνουμε την Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, αναφέρει ο ΙΣΠ, να σταματήσει να προβαίνει σε διαχειριστικές αποφάσεις οι οποίες ταλαιπωρούν Ιατρούς και Πολίτες. «Το πρόβλημα δεν λύνεται με τις μετακινήσεις Ιατρών, αλλά με το να κατανοήσουν ότι άμεσα θα πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες και να παραδεχτούν όλοι οι συμμετέχοντες (ζητώντας συγνώμη) ότι το νομοσχέδιο αυτό για την ΠΦΥ, όπως και μία σειρά άλλων διοικητικών μέτρων (πλαφόν συνταγογράφησης, rebate, claw back, έλλειψη συμβεβλημένων Ιατρών, τεράστια κενά σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, εκ νέου διαθεσιμότητα-απόλυση 200 ειδικευμένων Ιατρών των πρώην Νοσοκομείων του ΙΚΑ κλπ.) δεν μπορούν πλέον να γίνουν ανεκτά από την Ελληνική Κοινωνία και καταστούν ανασφαλή-επικίνδυνη την Περίθαλψη των Πολιτών».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, καλεί τον Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ α) να αποσύρει την απόφαση 8664/9/2-4-14 και β) να γνωστοποιήσει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στα ΠΕΔΥ της περιφέρειάς του τόσο στον Υπουργό Υγείας, όσο και στον Πρωθυπουργό. Αν θέλει δε -με στοιχεία που έχουμε- να τους προσκομίσει τις σοβαρότατες ελλείψεις στις Μονάδες ευθύνης του, όπου έχει μειωθεί η δύναμη των υπηρετούντων Ιατρών κατά τουλάχιστον 60% με ταχεία αύξηση του ποσοστού. «Η δημιουργία πλασματικής εικόνας με μετακινήσεις και χρησιμοποιώντας τους Ιατρούς ως «μπαλαντέρ», δεν θα προσφέρει ούτε προσωρινό, ούτε μόνιμο «κουκούλωμα» της τραγικής κατάστασης που επικρατεί», καταλήγει ο ΙΣΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου