Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. ''Ενημέρωση για φορολογικά ζητήματα εταιρειών Π.Φ.Υ.''

Αθήνα, 29/04/2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι τα μέλη μας που δραστηριοποιούνται μέσω εταιρειών υπό την μορφή Α.Ε. ή Ε.Π.Ε., έχουν περιθώριο να υποβάλλουν την φορολογική δήλωση των μονάδων τους μέχρι 31 Μαΐου τρέχοντος έτους.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας βρίσκεται σε διαδικασία ενεργειών αφενός μεν προς το Υπουργείο Υγείας για να αποστείλει τα σημειώματα της αυτόματης επιστροφής δαπανών (claw back) στους παρόχους άμεσα και αφετέρου δε προς το Υπουργείο Οικονομικών για να εκδώσει εγκύκλιο η οποία θα επιτρέπει στις μονάδες μας να κάνουν πρόβλεψη το αντίστοιχο ποσό του claw back που αφορά τη χρήση έτους 2013, ούτως ώστε να μπορούν να συμψηφίσουν το συγκεκριμένο ποσό στα αποτελέσματα της χρήσης 2013.

Όσον αφορά τα μέλη μας που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ως φυσικά πρόσωπα, οι συγκεκριμένες μονάδες δεν έχουν κανένα φορολογικό πρόβλημα ως προς το ανωτέρω θέμα, διότι όπως γνωρίζετε δεν καταθέτουν Α.Π.Υ. με την υποβολή των παραπεμπτικών τους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., παρά μόνο όταν εξοφλούνται.

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

Δρ Γεώργιος Βουγιούκας  Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος         Βιοχημικός

2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑ ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ,ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή