Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΙΣΑ: Πρέπει άμεσα να αποπληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ


Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ 

κ. Δημήτριο Κοντό

Αθήνα, 11.04.2014

ΘΕΜΑ: ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΑΔ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Κύριε Πρόεδρε, 

Παρά το γεγονός ότι είχατε ενημερώσει τους ιατρούς μέλη μας να προσκομίσουν στις κατά τόπους περιφερειακές διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ τις ισχύουσες φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, προκειμένου να πληρωθούν για τους μήνες Οκτώβριο , Νοέμβριο, Δεκέμβριο του 2013, παρά ταύτα η διεύθυνση της Κεντρικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αθηνών ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ Κεντρικής Αθήνας)κατέβαλε τα ποσά μόνο των επισκέψεων για τον μήνα Οκτώβριο. 

Μάλιστα στην συνάντηση που διεξήχθη μεταξύ του Προέδρου του ΠΙΣ κ. Μιχάλη Βλασταράκου του Πρόεδρου του ΙΣΑ και της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης κ. Γιώργου Πατούλη μας ενημερώσατε ότι δεν έγινε η οριστικοποίηση των ως άνω μηνών, λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να πληρωθεί μόνο ο μήνας Οκτώβριος και οι υπόλοιποι μήνες μελλοντικά. Σας επισημαίνουμε ξανά ότι η συγκεκριμένη διεύθυνση καλύπτει τα 1/3 των συμβεβλημένων παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ. 

Επίσης όπως πολλάκις έχουμε επισημάνει διαμαρτυρόμενοι έως και σήμερα δεν έχει ξεκινήσει η πληρωμή των εργαστηριακών πράξεων και εξετάσεων του Σεπτεμβρίου του 2013 και εφεξής. Επίσης ακόμα και μετά από 2 χρόνια δεν έχετε αποπληρώσει το υπόλοιπο 10% των ιατρικών επισκέψεων , για το οποίο βέβαια δεν πρόκειται να γίνει συμψηφισμός.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι κάθε φορά που δηλώνετε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι οι γιατροί έχουν πληρωθεί δημιουργείται την έντονη αγανάκτηση μας, καθότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα. Άλλωστε δεν θα μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αγνοεί αν οι πάροχοι υγείας έχουν λάβει τα ληξιπρόθεσμα ποσά. 

Επιπροσθέτως πρέπει να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα που έχει προκύψει με τους ιατρούς των πρώην ΙΚΑ, οι οποίοι δεν έκλεισαν τα ιατρεία τους καθότι αποφάσισαν αν μην ενταχθούν στο ΠΕΔΥ και για τους οποίους ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής συμβάσεων με τον Οργανισμό σας γεγονός το οποίο πρέπει άμεσα να επιλύσετε. 

Επανερχόμαστε λοιπόν και αιτούμαστε όπως άμεσα διευθετηθούν τα ως άνω σοβαρότατα ζητήματα για τα οποία η περαιτέρω καθυστέρηση σημαίνει και την περαιτέρω υλική και ηθική βλάβη των μελών μας. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ  ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου