Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Σε συνέχεια του πρωινού Δελτίου Τύπου της (δείτε εδώ), η Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ κοινοποίησε αναλυτικό πίνακα με τον αριθμό των επισκέψεων ανά ειδικότητα τόσο στις δημόσιες όσο και στις ιδιωτικές δομές του ΕΟΠΥΥ.

«Είναι πλέον εμφανές ότι οι ασφαλισμένοι έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο ιδιωτικό ιατρείο και τους συμβεβλημένους ιατρούς» αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ συνεχίζει λέγοντας: « Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι συμβεβλημένοι ιατροί αποτελούν πλέον τον ΒΑΣΙΚΟ πάροχο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς τους ασφαλισμένους. Παρά τις ελλείψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς και την ύπαρξη του πλαφόν των 200 επισκέψεων, το 2013 πραγματοποιήθηκαν 9.236.337 επισκέψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, παρουσιάζοντας μία ΑΥΞΗΣΗ 11,7% σε σχέση με το 2012 ! Αντίθετα το 2013 σε σχέση με το 2012, παρουσιάστηκε σημαντική ΜΕΙΩΣΗ των επισκέψεων στις δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ κατά 27,2%. Τα παραπάνω νούμερα δείχνουν την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, ενώ αυξάνουν την ευθύνη όλων μας για ακόμη πιό ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες.»


12 σχόλια:

  1. Η εμπιστοσύνη μετριέται με ισους όρους και όχι με συγκυριακες συμβάσεις που σας δοθηκαν από τύχη, αγνοώντας όλους τους νέους συναδέλφους. Που να δείτε την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι ασθενείς όταν έρχονται παρόλο που πληρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1] Η εμπιστοσυνη του ασθ προς τον γιατρο δεν εχει σχεση με την οικονομικη συνδυαλαγη αλλα με την ειλικρινη συμπεριφορα του γιατρου .
      2] οι συμβασεις δεν ηταν συγκυριακες αλλα καθολικες[τελος του 2011] βεβαια μεγαλη αδικια ειναι ο αποκλεισμος των νεων συναδελφων.
      3]τελος ας σταματησει αυτη η κοροιδια του καλου ιδιωτη γιατρου που δηθεν ολοι τον σεβονται.Πουθενα στην ευρωπη δεν υπαρχει αυτη η εννοια .
      ο ιδιωτης γιατρος[αληθεια τι ασχημος ορος] ειναι προιον της στρεβλης ελληνικης κοινωνιας την δεκαετια του 60.
      Ο γιατρος πρεπει να αμοιβεται υλικα και ηθικα απο την κοινωνια.
      Η υλικη αμοιβη εχει σχεση με την εκαστοτε οικονομικη κατασταση της χωρας [πραγματι σημερα στην ελλαδα ο γιατρος υποαμοιβεται.
      Ομως η ηθικη ανταμοιβη εχει σχεση με τη συμπεριφορα του γιατρου απεναντι στους ασθ.Σκεψου λοιπον γιατι σημερα ηθικη ανταμοιβη δεν υπαρχει.

      Διαγραφή
  2. Γλειψτε λιγο ακομη! Αμα σας πληρωσει ποτε κανενας γραψτε μας.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι τέτοια διαβάζει ο Άδωνις και κάνει πάρτι.Τραβάει πολύ claw back ο οργανισμός σας.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς οι τρεις πρώτοι προλαλησαντες είναι πρώην ικατζηδες που ο εγκεφεφαλος τους βρίσκεται ακόμα σε status epilepticus μετά το...φέος που φάγανε προσφάτως.Να μην κάνετε εσείς κύριοι τις συμβάσεις που εναγωνίως περιμένετε τσουτσουρομαγκες.Οσο για τον κύριο που χαίρεται για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι ασθενείς του ας το πει και στη μαμά του να χαρεί.Τοσα χρόνια τον είχε στο φτυσιμο ας χαρεί και εκείνη λίγο.Δεν ντρέπεστε λέω εγώ .....γατακια.Ποναει τι να κάνουμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι απληρωτος και ζηλεύεις γιατι το μόνο κριτήριο το οποίο εχουν οι ασθενείς οταν σε επισκευτονται είναι το τζάμπα. Καημενε κόσμε που δεν μπορείς να διαλέξεις έτσι όπως τα κάνανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι γιατροι του ΕΟΠΥΥ εχουν 1εκτ. επι πλεον επισκεψεις παρα τις μεγαλες απεργιες το 2013 και την πληρη εγκαταλειψη της Δημοσιας Υγειας από τον ανεκδιηγητο Αδωνι που ενεργουμενο του είναι η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.Και δεν χρεωνουν σαν επισκεψη αλλους 5-6 από τους συγγενείς των ασθενων για να αμοιφθουν 1 πιτα με σουβλακι-6 ΕΥΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενω εσυ ΙΚΑΤΖΗ τωρα σκουζεις γιατι τερμα η αστακομακαροναδα

      Διαγραφή
  7. Λεξιλογιο υψηλου επιπεδου , σχεδον οπως στα γηπεδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή