Κυριακή 6 Απριλίου 2014

«Μπλόκο» FDA στις εισαγωγές ινδικών γενοσήμων

Γράφει: Κοσμάς Ζακυνθινός - VIRUS.COM

Απαγόρευσε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τις εισαγωγές από το ινδικό εργοστάσιο, της φαρμακοβιομηχανίαςApotex Inc για μη συμμόρφωση με τα πρότυπα ποιότητας.

Τα φάρμακα που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ινδίας, στην πόλη Bangalore, δεν διακινούνται στην αγορά καθώς διαπιστώθηκε πως το εργοστάσιο δεν πληρούσε τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές που ορίζει ο FDA.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός στην ιστοσελίδα του, η απαγόρευση αποκλείει το Riluzole, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης, που ονομάζεται κοινώς νόσος του Lou Gehrig.

Η απαγόρευση εισαγωγών από το ινδικό εργοστάσιο της Apotex έρχεται ως συνέχεια των μέτρων ελέγχων που τέθηκαν στα ινδικά σκευάσματα. Παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν και στην περίπτωση κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών, όπως για τη Ranbaxy Laboratories Ltd, τη Wockhardt Ltd και τη Sun Pharmaceutical Industries Ltd, που έχουν αποκλειστεί από εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω ανησυχίας σε θέματα ποιότητας.

Να σημειωθεί πως ο FDA έχει εντείνει τους ελέγχους των φαρμάκων που παρασκευάζονται στην Ινδία, μια αγορά που προμηθεύει περίπου το 40% των γενόσημων φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου