Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας. Αναστολή, της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ προς τον ΕΟΠΥΥ,

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Γρηγορίου Λαμπράκη 17α -46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.-Fax 2665025270 – Email info@isthesprotias.gr
Ηγουμενίτσα: 8-8-2014

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΠΟ 11-8-2014

Οι εργαστηριακοί ιατροί του Νομού Θεσπρωτίας, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, από 28-7-2014 κατέφυγαν στην έσχατη λύση, της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ, απόφαση – «μονόδρομο» κυρίως, λόγω της απαράδεκτης αδράνειας της πολιτείας, να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα.


Μετά την παραπάνω κινητοποίηση κι αφού υπήρξε πληθώρα ανακοινώσεων από πλευράς Ιατρικής Κοινότητας, την Τετάρτη 6-8-2014, υπήρξε συμφωνία του Υπουργείου Υγείας με τον ΠΙΣ, για το θέμα. Επί της ουσίας επικαιροποιήθηκε η προηγηθείσα συμφωνία (Μάιος 2014) και συμφωνήθηκε η άμεση υλοποίησή της.

Επειδή η συγκεκριμένη συμφωνία, σίγουρα δεν επιλύει το πρόβλημα, οριστικά και δίκαια, αλλά είναι μάλλον, η μόνη ρεαλιστική λύση, που μας απαγκιστρώνει από το επαχθές και οικονομικά δυσβάσταχτο μέτρο της επιστροφής δεδουλευμένων (clawback – rebate)

Επειδή παρότι έχουμε τις επιφυλάξεις μας, ως προς τη φερεγγυότητα της Πολιτείας, θεωρούμε ότι η συμφωνία του ΠΙΣ μαζί της, πρέπει να μας δεσμεύει όλους

Επειδή θεωρούμε ότι η εμμονή μας στην συγκεκριμένη κινητοποίηση, χωρίς να ακολουθεί επί της ουσίας, η λοιπή Ιατρική Κοινότητα και ο ΠΙΣ, μπορεί νε εκληφθεί, ως εμμένουσα αντίδραση με άλλα κίνητρα
Επειδή, δυστυχώς, δεχθήκαμε ανηλεή – πολύπλευρο πόλεμο, με αποκορύφωμα να μη παρακρατά τα παραπεμπτικά και τις αποδείξεις, ο ΕΟΠΥΥ, σε αντίθεση με άλλες αναστολές – επισχέσεις, θέμα για το οποίο, να είστε σίγουροι δεν θα αδρανήσουμε.

Επειδή, όλα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, μας έφεραν σε σχετική αντιπαράθεση με τους ασφαλισμένους, που είναι το τελευταίο, που θα θέλαμε.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας, μετά από Γενική Συνέλευση με τους εργαστηριακούς ιατρούς του Νομού Θεσπρωτίας, για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και σε ένδειξη καλής θελήσεως, παρότι η συμφωνία δεν υλοποιήθηκε, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
Την αναστολή, της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ, των εργαστηριακών ιατρών, του Νομού μας, από τη Δευτέρα 11-8-2014.

Ενημερωτικά: 1. αν η παραπάνω συμφωνία, πάραυτα, δεν υλοποιηθεί, από 1 Σεπτέμβρη, θα προχωρήσουμε εκ νέου σε κινητοποιήσεις.
2. Πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή, διότι βάσει της συμφωνίας οι εργαστηριακοί ιατροί οφείλουν να δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, υποχρεωτικά 3 εβδομάδες το μήνα. Λόγω της αναμενόμενης συσσώρευσης των ασφαλισμένων, τις πρώτες εβδομάδες του μήνα, αυτό μπορεί να επιτευχθεί, μόνο με λειτουργία των ιατρείων, μέσω ελεγχόμενων «ραντεβού», κάτι που το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
3. Θεωρούμε υποχρέωση μας, ως Δ.Σ. του Ι.Σ.Θεσπρωτίας, να συγχαρούμε δημόσια, τους εργαστηριακούς συνάδελφους, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση (8 στους 12), κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. ΑΡΕΤΗ, ΓΙΩΡΓΟ, ΕΥΔΟΚΙΑ, ΕΥΗ, ΚΛΕΙΩ, ΚΩΣΤΑ, ΤΙΝΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ, είστε πολύ ψηλά στην εκτίμησή μας, γιατί αποδείξατε με τη στάση σας, πως όταν η ελληνική ψυχή χρειασθεί, ξέρει να φυλάει «Θερμοπύλες».

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΕΥΔΟΚΙΑ ΓΑΡΓΑΛΑ

4 σχόλια:

  1. Σαν την έκθεση που γράφαμε στο σχολείο για την αποταμίευση!!!
    Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ Η ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ Ο Κ. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ; ΟΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΟΠΥΥ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΟΧΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ.

      Διαγραφή
    3. ΛΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ι.Σ.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ11 Αυγούστου 2014 στις 10:19 μ.μ.

      Το να θεωρείται ο λόγος μας, όχι τυπικός "συνδικαλιστικός", δεν μας χαλάει καθόλου. Το να μη καταλαβαίνει κάποιος, που δεν συμμετείχε στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, την ανάγκη ύπαρξης επαινετικού λόγου, γι' αυτούς που συμμετείχαν, επίσης δε μας χαλάει, είναι θέμα φιλοσοφίας και στάσης ζωής. Το να θεωρείται ο ανώνυμος, εκ του καναπέος σχολιαστής, "σοβαρός¨" κι εμείς, που προβήκαμε σε συγκεκριμένες ενέργειες το τελευταίο διάστημα (κόντρα σε όλους), οι "μη σοβαροί", αυτό μας χαλάει και πολύ μάλιστα. Είναι δείγμα της νοοτροπίας και της κακοδαιμονίας του κλάδου και της χώρας!

      Διαγραφή