Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Κόντρα κυβέρνησης - Ν.Δ. για τα αποθεματικά των ταμείων

TVXS.GR

Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε με φόντο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Αφορμή στάθηκε σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης εξέφρασε την ελπίδα ο υπουργός Οικονομικών «να έχει μπερδέψει τα ταμειακά διαθέσιμα με τα αποθεματικά των ταμείων».«Αν όχι, τότε η αναφορά του στα αποθεματικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», σημείωσε ο κ. Καργκούνης και ζήτησε διευκρινίσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε ότι ο κ. Βαρουφάκης είπε λέξη προς λέξη ότι «δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από κανένα αποθεματικό, από κανένα Ταμείο».

«Αν θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση να αναζητήσει το ποιος έβαλε χέρι στα αποθεματικά των Ταμείων ας ψάξει στην περίοδο γύρω από τον Μάρτιο του 2012, όταν έλαβε χώρα το PSI και κουρεύτηκαν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που διακρατούσαν τα Ταμεία στα αποθεματικά τους. Και ας αναζητήσει στη συνέχεια ποια ήταν τότε η κυβέρνηση και ποια κόμματα την στήριζαν. Δεν θα εκπλαγεί γιατί τα γνωρίζει», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου