Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Απάντηση Βαλαβάνη σε Βαρνάβα για τη νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική



Να κοιτάζει τι κάνει ο κάθε υπουργός στα θέματα της αρμοδιότητάς του και όχι να ασχολείται με θέματα της προσωπικής του υγείας, καλεί τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ η αναπληρώτρια υπουργός, εξηγώντας ότι η επιλογή της ιδιωτικής κλινικής έγινε στο πλαίσιο ιδιωτικού ασφαλιστήριου συμβολαίου που έχει.

IATRONET.GR.

“Η νοσηλεία μου σε ιδιωτική κλινική οφείλεται σε ιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο και όχι σε έλλειψη εμπιστοσύνης στο δημόσιο σύστημα Υγείας”.

Αυτό απάντησε την Κυριακή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ο οποίος την είχε εγκαλέσει για την επιλογή ιδιωτικού θεραπευτηρίου.

Ο Δημήτρης Βαρνάβας της είχε ζητήσει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν δεν εμπιστεύεται το δημόσιο σύστημα Υγείας:

“Δημόσια πρόσωπα που δεν εμπιστεύονται θεσμούς και υπηρεσίες τις οποίες κάνει χρήση ο ελληνικός λαός, έχουν μια και μόνη επιλογή: να ιδιωτεύσουν”.

Η κ. Βαλαβάνη απάντησε τα εξής:

“Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ σε δημόσια ανακοίνωση του ζητά την 'ιδιώτευσή' μου, επειδή νοσηλεύομαι σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Αν ο κ. Βαρνάβας έμπαινε στον κόπο να κοιτάξει το βιογραφικό μου, θα διαπίστωνε ότι επί 23 χρόνια, έως και τις 26 Ιανουαρίου 2015, ήμουν εργαζόμενη σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.

Μήπως μια τέτοια δουλειά, στο αντικείμενο της οποίας συμπεριλαμβάνονταν και τα ιδιωτικά νοσηλευτικά συμβόλαια, με ένα από τα οποία νοσηλεύομαι σήμερα, δείχνει 'έλλειψη εμπιστοσύνης στο δημόσιο σύστημα Υγείας' και 'ασυνέπεια λόγων και έργων';

Κάποιος θα έπρεπε, σε αυτή την περίπτωση, να μου το έχει επισημάνει και να έχω παραιτηθεί απ' τη δουλειά μου εδώ και δεκαετίες.
Καταφύγιο

Ο κ. Βαρνάβας προφανώς επίσης αγνοεί ότι η δουλειά αυτή στάθηκε ιστορικά καταφύγιο απασχόλησης, στη δικτατορία όσο και μετά από κρίσεις στα αριστερά κόμματα αργότερα.

Και ότι μετά το 1989 και επί χρόνια, σε αυτή τη δουλειά απασχολήθηκαν κατάλογος ολόκληρος από μετέπειτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που είχαν μόλις τότε, λόγω συγκυβέρνησης Τζαννετάκη, αποχωρήσει από το ΚΚΕ.

Όσο για τη χρήση ενός από τα προϊόντα της δουλειάς μου σήμερα, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, γιατρός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος, χωρίς καν να έχει απευθυνθεί πρώτα σε μένα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, θέτει δημόσια θέματα τα οποία ξέρει ότι για να απαντηθούν, επί της ουσίας καταργούν το ιατρικό απόρρητο.
Αντιπαράθεση

Το δικό μου, όχι το δικό του. Όντας γιατρός ο ίδιος, θεωρεί ότι η δημόσια συζήτηση για προσωπικά θέματα υγείας είναι το πιο κατάλληλο πεδίο για πολιτική αντιπαράθεση;

Προφανώς επίσης έχει στο μυαλό του ότι τι κάνει ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο στους τομείς αρμοδιότητας του είναι λιγότερο σημαντικό απ' ότι κάνει για τα όποια θέματα προσωπικής υγείας αντιμετωπίζει.

Θεωρεί προφανώς ο κ. Βαρνάβας, όταν με καλεί 'να ιδιωτεύσω' - πράγμα που δεν έκανα ποτέ απ' τα 18 μου, ούτε κατά τα δεκαεπτά χρόνια μεταξύ 1989 και 2006, που ήμουν ανένταχτη - ότι ως υπουργός θα πρέπει να κριθώ, και μάλιστα με συνοπτικές δημόσιες διαδικασίες, από το δεύτερο, όχι από το πρώτο...”.

Δ.Κ.

6 σχόλια:

  1. Καλά τα λες κυρά μου... μόνο που τώρα είσαι υπουργός και μάλιστα σε αριστερή κυβέρνηση. Ξέχνα λοιπόν τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια και τις άλλες δικαιολογίες. Και ο Κουρουμπλής στο Ωνάσειο πήγε και υπήρχε και σε αυτή την περίπτωση μια δικαιολογία. Δικαιολογίες πάντα θα υπάρχουν όταν δε θέλεις να κοιτάξεις κατάματα την πραγματικότητα. Και τι λέει η πραγματικότητα; Τα Δημόσια Νοσοκομεία είναι για το λαουτζίκο!!! Και τα μεταξωτά βρακιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ....ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΘΕΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2015-23 κάνει 1992 (όπως εξάλλου λέει στο βιογραφικό της ότι ξεκίνησε να δουλευει σε ασφαλιστική εταιρία). Η δικτατορία που κολλάει (ή μήπως πολύ απλά "πουλάει" ;) για να είναι η εργασία της καταφύγιο απασχόλησης (γεννήθηκε το 1954 - στο τέλος δικτατορίας ήταν 19); Γενικά δηλώσεις "αλλά λόγια να αγαπιόμαστε"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΟΣΟ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑΤΖΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
    Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
    ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΓΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΉΡΙΑ ΤΗΝ ΕΠΆΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ,
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟΥΤΣΙΚΟ ΤΟΝ ΚΑΗΜΈΝΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ , ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΑΦΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙ ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ή ΟΧΙ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΟΙΧΗΣΕΙ ΚΑΙ ΦΘΗΝΌΤΕΡΑ ΤΕΛΙΚΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι στοιχίζουν λιγότερο τα ιδιωτικά εάν δίνουν μισθούς 400 ευρώ στους εργαζόμενους τους.

      Διαγραφή