Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Έλεγχος από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών για τις χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο Πατρών! Χωρίς φάρμακα οι ασθενείς

ΗΕALTH REPORT

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος

Αμέτρητες δυσλειτουργίες επί σειρά ετών φαίνεται ότι επικρατούν στη Μονάδα Χημειοθεραπείας του γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Δυσλειτουργίες που όμως αφήνουν χωρίς φάρμακα χημειοθεραπείας δεκάδες ασθενείς ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες.
Η διοίκηση του νοσοκομείου επικαλείται ελλείψεις φαρμάκων ενώ φαίνεται πως πολλοί ασθενείς πηγαίνουν ως το νοσοκομείο και φεύγουν άπραγοι χωρίς τη θεραπεία του.

Τα συγκεκριμένα προβλήματα φαίνεται πως ενισχύθηκαν τόσο από διάφορους εμπλεκόμενους γιατρούς όσο και από τη διοίκηση με τελικό αποδέκτη όμως τους ασθενείς που ταλαιπωρούνται ενώ ήδη δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου κάνει λόγο για παραβίαση της ιατρικής δεοντολογίας και συμπληρώνει: «Οι χρόνιες δυσλειτουργίες της Μονάδας Χημειοθεραπείας του ΓΝ Πατρών, που συντηρούνται με ευθύνη ιατρών και διοίκησης, οδήγησαν στα απαράδεκτα γεγονότα της ταλαιπωρίας ασθενών υπό χημειοθεραπεία. Η παραβίαση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας σε σχέση με την άρνηση εξέτασης και χορήγησης της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής είναι πειθαρχικά ελεγκτέα».


Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Ήδη μάλιστα ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας διερευνά και θα αποδώσει ευθύνες για τις πρακτικές που ακολούθησαν κάποιοι γιατροί, πρακτικές που οδήγησαν στην πρωτόδικη καταδίκη του Συντονιστή Διευθυντή.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών όμως αναφέρεται και στη διοίκηση του νοσοκομείου λέγοντας:

«οφείλουμε να επισημάνουμε ότι μας προβληματίζει και μας ανησυχεί η ιδιαίτερη σπουδή της διοίκησης του ΓΝ Πατρών να ενεργοποιήσει άμεσα την μηνυτήρια αναφορά χωρίς να εξαντλήσει πρώτα τις προβλεπόμενες διοικητικές και πειθαρχικές διαδικασίες από τα αρμόδια θεσμικά ιατρικά όργανα. Τέλος, καλούμε τους εμπλεκόμενους να προβούν σε άμεσες ενέργειες αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας της Μονάδας Χημειοθεραπείας του ΓΝ Πατρών, επ´ωφελεία των ασθενών και της δημόσιας υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου