Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

«Μπλοκάρει» ο διορισμός του νέου Προέδρου του ΕΟΠΥΥ; Τι ψάχνει εναγωνίως ο υπουργός Υγείας


«Μπλοκάρει» ο διορισμός του νέου Προέδρου του ΕΟΠΥΥ; Τι ψάχνει εναγωνίως ο υπουργός Υγείας

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ένα πρόσθετο αγκάθι για το διορισμό νέου προέδρου στον ΕΟΠΥΥ, συνάντησε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μπορεί εδώ και πολλές ημέρες η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναζητά το πρόσωπο που θα αναλάβει να κάνει τον μεγαλύτερο φορέα υγείας της χώρας να ορθοποδήσει. Μπορεί να έχει δεχθεί ήδη πολλά «όχι» από διάφορα στελέχη της αγοράς.

Μπορεί ακόμη και το «φαβορί», ο καθηγητής οικονομικών Μιχάλης Χλέτσος να μην έχει πει ακόμη το «ναι», όπως ο ίδιος σημείωσε στο HealthReport.gr (Πατήστε ΚΛΙΚ ΕΔΩ). Όμως δε φαίνεται πλέον να είναι αυτό το βασικό πρόβλημα και ο πονοκέφαλος για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Μπλοκάρει» ο διορισμός του νέου Προέδρου του ΕΟΠΥΥ; Τι ψάχνει εναγωνίως ο υπουργός Υγείας

Με βάση το νόμο που έχει ψηφιστεί για το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ τον Φεβρουάριο του 2014, για να διοριστεί νέος πρόεδρος απαιτείται προηγουμένως να γίνει προκήρυξη της θέσης αλλά και να καθοριστούν τα προσόντα του με υπουργική απόφαση. Μέχρι στιγμής προκήρυξη δεν έχει υπάρξει.

Ο νόμος που ψηφίστηκε δια χειρός Άδωνι Γεωργιάδη αναφέρει τα εξής: «Ο Πρόεδρος επιλέγεται για θητεία πέντε (5) ετών κατόπιν προκήρυξης θέσης και με τη διαδικασία του άρθρου 49Α του Κανονισμού της Βουλής. Με απόφαση
του Υπουργού Υγείας καθορίζονται τα προσόντα, τα κριτήρια, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας. Είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και πρέπει να έχει πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής, καθώς και διοικητική εμπειρία και κατάρτιση σε διοικητικά ή οικονομικά θέματα υγείας.»


Το ΦΕΚ που προβλέπει προκήρυξη της θέσης


Και το συγκεκριμένο πρόσκομμα που εμποδίζει τον άμεσο διορισμό νέου προέδρου είναι φυσικά σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.
Γι αυτό και αναζητείται τρόπος να ξεπεραστεί το πρόβλημα ώστε να διοριστεί και πρόσωπο της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει δηλώσει πως έως το τέλος της εβδομάδας θα έχει κλείσει και αυτό το θέμα και θα ανακοινωθεί το νέο όνομα.

1 σχόλιο:

  1. Αυτο μας μάρανε. Άμα αλλάξει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ όλα θα πάνε καλά.Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Λες και η πολιτική της υγείας εξαρτάται από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και οχι απο το υπουργείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή