Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

“Πόλεμος” Πολάκη-ΠΟΕΔΗΝ για το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο


Αποδέκτης σφοδρής κριτικής από την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έγινε ο πρωθυπουργός, εξαιτίας της απόφασής του να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη εγχείρηση αφαίρεσης κήλης στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο. Το τελευταίο αν και ανήκει στο μεγαλύτερο μέρος του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, νομικά διατηρεί μορφή Ανώνυμης Εταιρείας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, εκμεταλλευόμενο το ιδιόμορφο αυτό καθεστώς το “Ευγενίδειο” λειτουργεί πρακτικά ως ιδιωτικό νοσοκομείο. “Δεν είναι ανοικτό στους πολίτες αφού δεν εφημερεύει” αναφέρει σχετικά. Αντίθετα, υποστηρίζει η Ομοσπονδία, το Θεραπευτήριο “συγκεντρώνει Πανεπιστημιακούς Ιατρούς και Ιδιώτες που χειρουργούν ή προσφέρουν υπηρεσίες υγείας επί πληρωμή (από την τσέπη των Ασθενών, από Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες, από Ασφαλιστικά Ταμεία ή τον ΕΟΠΥΥ)” ασθενείς με οικονομική ευμάρεια, καθώς το κοστολόγιο των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει είναι υψηλό. Εξάλλου, τονίζει η Ομοσπονδία, το “Ευγενίδειο μαστίζεται από οικονομικά σκάνδαλα που ερευνώνται στη Δικαιοσύνη, με αποκλειστική ευθύνη της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ που διορίζει τις Διοικήσεις”, υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά τις οφειλές δεδουλευμένων 7 μηνών στους εργαζόμενους και τις προσπάθειες “κουρέματος” των αποδοχών τους.

“Όταν ο Πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται ένα από τα Δημόσια Νοσοκομεία να χειρουργηθεί για μία κήλη, πώς οι πολίτες να τα εμπιστευτούν για πολύ πιο δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις;” αναρωτιέται η ΠΟΕΔΗΝ, προκαλώντας τον κ. Τσίπρα να χειρουργηθεί από τον Π. Πολάκη στη Ζάκυνθο ή στη Ρόδο και να νοσηλευτεί δίπλα από το Βρετανό τουρίστα, για να διαπιστώσει τις τραγικές ελλείψεις που στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές.

Οι προαναφερόμενοι υπαινιγμοί όπως ήταν φυσικό εξαγρίωσαν τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, ο οποίος έκανε λόγο για συνδικαλιστική απαξίωση της ΠΟΕΔΗΝ που εξαπολύει λάσπη για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της, ενώ την κατηγόρησε για μεροληπτική κριτική σε βάρος της κυβέρνησης.

“Τη δεκαετία της λαμογιάς του εκσυγχρονισμού αλλά και μετέπειτα, και εκεί έγιναν όργια υπερτιμολογήσεων που βέβαια τότε η ΠΟΕΔΗΝ ούτε έβλεπε ούτε άκουγε! Τώρα τα ανακάλυψε αυτά που χειρουργήθηκε ο πρωθυπουργός και που η κυβέρνησή μας ολοκλήρωσε τους ελέγχους και τα έστειλε στη δικαιοσύνη γιατί είχαν κολλήσει…”αναφέρει μεταξύ άλλων ο Π. Πολάκης.

Σύμφωνα με τον αν. Υπουργό, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η ηγεσία της Ομοσπονδίας, με παρεμβάσεις της σημερινής κυβέρνησης ομαλοποιήθηκε η χρηματοδότηση του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου από τον ΕΟΠΥΥ και ξανάρχισαν να λειτουργούν πανεπιστημιακές κλινικές και εργαστήρια και να εκπαιδεύουν φοιτητές.

“Σύντομα θα υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να ενταχθεί και αυτό (αλλά και άλλα…) κανονικά στο δημόσιο σύστημα υγείας και όχι με τη νομική μορφή που είναι σήμερα, δηλαδή της ΑΕ που ανήκει ολοκληρωτικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών” καταλήγει.

1 σχόλιο:

  1. Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΥΧΤΑΝΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA. ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ! ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΑΝ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή