Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα γίνει η εκκαθάριση των δαπανών των νέων συμβάσεων

aftodioikisi.gr

Εγκύκλιο σχετική με την εκκαθάριση των δαπανών των νέων συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ, εξέδωσε ο Οργανισμός.

Ειδικότερα στην εγκύκλιο ο Οργανισμός αποφάσισε την εκκαθάριση των δαπανών των νέων συμβάσεων του Οργανισμού ως κάτωθι :

1. Στις περιπτώσεις που διαπιστωθούν κατά τον έλεγχο θεραπεύσιμες ελλείψεις στα δικαιολογητικά των υποβολών νέων συμβάσεων μηνός Φεβρουαρίου και των υποβολών Ιανουαρίου που δεν έχουν ήδη εκκαθαριστεί, θα καλείται ο πάροχος να τις συμπληρώσει, με την υποβολή του αντίστοιχου δικαιολογητικού σε εύλογη προθεσμία, πριν την ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου και την έκδοση της πράξης εκκαθάρισης. Το δικαιολογητικό που θα υποβληθεί για την θεραπεία της έλλειψης, μέχρι την υλοποίηση της δυνατότητας ψηφιοποίησης του με την αντίστοιχη υποβολή και της συσχέτισης του με το φυσικό αρχείο της υποβολής, θα επισυνάπτεται στην πρωτότυπη πράξη εκκαθάρισης.

2. Κατά την διαδικασία της εκκαθάρισης των υποβολών νέων συμβάσεων με χειρόγραφες γνωματεύσεις διαβητολογικού υλικού δεν θα ελέγχεται η καρτέλα του ασθενή, αλλά ο έλεγχος των διπλών εκτελέσεων στον ίδιο ΑΜΚΑ να γίνει δευτερογενώς με την συσχέτιση των στοιχείων του Ε-ΔΑΠΥ.

3. Τη δυνατότητα διοικητικού-οικονομικού ελέγχου και εκκαθάρισης υποβολών παρόχων νέων συμβάσεων, που η χωρική τους αρμοδιότητα ανήκει σε συγκεκριμένη Περιφερειακή Υπηρεσία και από υπαλλήλους άλλης Περιφερειακής Υπηρεσίας, για την βελτίωση του χρόνου εκκαθάρισης των υποβολών, με την διαδικασία που ακολουθείται για τις υπόλοιπες κατηγορίες παρόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου