Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Ευγενίδειο: Διευκρίνηση για το ιδιοκτησιακό - Απάντηση στις αιτιάσεις της ΠΟΕΔΗΝΑπάντηση στις αιτιάσεις που έχουν εγερθεί μετά τη νοσηλεία του Πρωθυπουργού στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» και αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ιδρύματος, δίνεται μέσω σχετικής ανακοίνωσης.

Onmed.gr

Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Το "Ευγενίδειο Θεραπευτήριο" είναι Νοσηλευτικό Ίδρυμα, του οποίου Κύριος Μέτοχος είναι το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (99,6% των μετοχών) και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζεται από το Πανεπιστήμιο.

Λόγω του ανωτέρω ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στο "Ευγενίδειο Θεραπευτήριο" παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες πολλοί διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί ιατροί, όλων των ειδικοτήτων.

Η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευομένων στο "Ευγενίδειο Θεραπευτήριο" είναι ασφαλισμένοι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., λόγω του "κοινωφελούς" χαρακτήρα του Ιδρύματος.

Το ότι το "Ευγενίδειο Θεραπευτήριο" δεν είναι ενταγμένο στο σύστημα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., σε καμία περίπτωση, το γεγονός αυτό δεν αποκλείει την εισαγωγή ασθενών, που έχουν ανάγκη, καθ' όλο το 24ωρο. Άλλωστε και άλλα ανάλογα νοσηλευτικά ιδρύματα (όπως π.χ. το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο), δεν είναι ενταγμένα στο σύστημα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., παρέχουν όμως, υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στο σύστημα υγείας».

1 σχόλιο:

  1. Να υποθέσω λοιπόν ότι, κάθε ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ μπορεί να νοσηλευτεί και να χειρουργηθεί ΔΩΡΕΑΝ στο Ευγενίδειο αφού είναι δημόσιο. Σωστά; Λ Α Θ Ο Σ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή