Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΠΣΦ: Αντιδρά σε ενδεχόμενη ενοποίηση των τμημάτων Φυσικοθεραπείας- Εργοθεραπείας

Ο Σύλλογος θεωρεί ότι μια τέτοια εξέλιξη θα υποβάθμιζε και τις δυο επιστήμες, καταργώντας την αυτονομία των τμημάτων .

IATRONET

Την αντίδραση αλλά και αντίθεσή του μπροστά στη φήμη περί ενδεχόμενης ενοποίησης των τμημάτων Φυσικοθεραπείας-Εργοθεραπείας ή αλλαγή ονομασίας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Ο τελευταίος θεωρεί ότι μια τέτοια εξέλιξη θα υποβάθμιζε και τις δυο επιστήμες, καταργώντας την αυτονομία των τμημάτων και με μόνο κριτήριο την εικαζόμενη εξοικονόμηση πόρων.

Είναι απορίας άξιο, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ γιατί, το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με τμήμα φυσικοθεραπείας, που με βάση εισαγωγής 17.300 μόρια και με μεγάλο ποσοστό πρώτης επιλογής από τους υποψήφιους φοιτητές, θα «ανταμείψει» τους αυριανούς φοιτητές με υποβαθμισμένες σπουδές, μέσω αυτής της πρότασης συγχώνευσης και αλλαγής ονομασίας.

Το νέο τμήμα που θα προκύψει, όπως ισχυρίζεται, δεν θα αντιστοιχεί σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά πεδία, αλλά σε μια ελληνική πατέντα, η γυρίζει το τμήμα 40 χρόνια πίσω, καθ’ ότι στη διεθνή πρακτική η Φυσικοθεραπεία είναι αυτοτελής.

Στο πλαίσιο αυτό, με επιστολή του στους αρμόδιους φορείς καθιστά σαφές ότι αποδέχεται μόνο την αυτοδυναμία του τμήματος Φυσικοθεραπείας στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με την καταξιωμένη στην Ελλάδα και διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία του- "Τμήμα Φυσικοθεραπείας - Physiotherapy Department - Department of Physical Therapy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου