Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ο Φ.Σ. Πέλλας σταματά την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ για τα αναλώσιμα



Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
http://www.farmakeutikoskosmos.gr

Η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Πέλλας προχωρά στην αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης των αναλωσίμων υλικών, όπως αυτά αναφέρονται στην από 02/01/2017 σύμβαση που έχει συναφθεί μεταξύ φαρμακοποιών και ΕΟΠΥΥ, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση αυτό συμβαίνει:

διότι οι φαρμακοποιοί του Νομού παραμένουν απλήρωτοι όλο το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2017 έως και σήμερα
διότι κατά τον έλεγχο των συνταγών εφαρμόστηκαν καταχρηστικές παρακρατήσεις, οι οποίες ουδεμία έννομη βάση παρουσιάζουν σχετικά με τις υποχρεώσεις των φαρμακοποιών κατά την εκτέλεση των διατακτικών
διότι ο έλεγχος των συνταγών μας δεν διεξάγεται από ιατρούς, φαρμακοποιούς, οδοντιάτρους, όπως ο νόμος και η μέριμνα των προσωπικών δεδομένων επιτάσσουν, αλλά στοιχεία ασφαλισμένων διακινούνται μεταξύ ανθρώπων που ουδεμία διαβάθμιση στη διαχείρισή τους έχουν
διότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αντί να παρουσιάζει ελεγκτικό χαρακτήρα και να περιορίζει εν τη γενέσει (κατά τη συνταγογράφηση) το σφάλμα, παραμένει απεικονιστική αποτύπωση και τίποτα παραπάνω από ηλεκτρονική γραφειοκρατία.

Οι φαρμακοποιοί του νομού Πέλλας διευκρινίζουν ότι η αναστολή θα συνεχιστεί:

μέχρι την εναρμόνιση των Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεών του: πληρωμές εντός 60 ημερών και σε έκτακτες περιπτώσεις εντός 90 ημερών.
μέχρι τη διασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων μας ως φαρμακοποιοί, όπως αυτά απορρέουν από το ΠΔ 121/08 και δη την πλήρη απαλλαγή από την αναγεγραμμένη από τον ιατρό διάγνωση
μέχρι τη διασφάλιση ότι θα επανέλθει ο σεβασμός των προσωπικών δεδομένων
μέχρι την αλλαγή του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η οποία να προλαμβάνει το λάθος που ζημιώνει συνεχώς τους φαρμακοποιούς δίχως λόγο.

Σεβόμενοι την συναφθείσα σύμβαση, οι φαρμακοποιοί του νομού δηλώνουν ότι η αναστολή θα ξεκινήσει από 1η Αυγούστου 2017.

Η γενική συνέλευση του φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας παραμένει το αρμόδιο όργανο για να αξιολογήσει την περαιτέρω πορεία και τη χρήση κάθε έννομου μέσου στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου