Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Γιώργος Μαυρωτάς: Δημόσιες μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής χωρίς άδεια λειτουργίας...

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Το πρόβλημα σχετικά με την καθυστέρηση της πλειονότητας των δημόσιων μονάδων ιατρικώςυποβοηθούμενης αναπαραγωγής (Μ.Ι.Υ.Α.) να λάβουν άδεια λειτουργίας, βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου, αναδεικνύει ο βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου με το Ποτάμι, Γιώργος Μαυρωτάς, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό.

Γραφειοκρατικά εμπόδια, αλλά και εκκρεμότητες σχετικές με τις προδιαγραφές που πρέπει να ικανοποιούν έχουν αφήσει 7 από τις 9 δημόσιες μονάδες που λειτουργούν στη χώρα μας χωρίς άδεια, ενώ όλες οι ιδιωτικές μονάδες έχουν ήδη αδειοδοτηθεί.

Η κατάσταση αυτή των δημόσιων Μ.Ι.Υ.Α. έχει δημιουργήσει ανησυχία και ανασφάλεια τόσο εντός των κλινικών όσο και στα ζευγάρια που αναγκάζονται να αλλάξουν μονάδα καθώς ενημερώθηκαν ότι αυτή που είχαν αρχικά επιλέξει δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Συγχρόνως ο βουλευτής του Ποταμιού αναφέρεται και στη δυνατότητα της Ελλάδας να καταστεί ελκυστικός προορισμός στον τομέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για υπογόνιμα ζευγάρια, αποκτώντας σημαντικό μερίδιο στην αναπτυσσόμενη αγορά του ιατρικού τουρισμού. Άλλωστε όπως τονίζει ο κ. Μαυρωτάς η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις, καθώς οι μονάδες και το επιστημονικό προσωπικό είναι υψηλού επιπέδου με πολύ καλή φήμη παγκοσμίως, και συνδυάζει πολύ ικανοποιητικά ποσοστά επιτυχίας και οικονομικότερες τιμές συγκριτικά με άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου