Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Bloode: Μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα για εξεύρεση εθελοντών αιμοδοτών

Μία ψηφιακή κοινότητα δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο διαδίκτυο προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα σε αιτήματα για αίμα από ασθενείς. Πρόκειται για την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Bloode (www.bloode.org) στην οποία οι ασθενείς κάνουν τη δική τους έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια. Στη ψηφιακή κοινότητα υπάρχον περίπου 5.000 νεαροί εθελοντές οι οποίοι καλούνται να κινητοποιηθούν είτε προσφέροντας αίμα είτε προωθώντας, μέσω του δικού τους κοινωνικού δικτύου, την έκκληση.

Health view.gr

Η πλήρης λειτουργία της πλατφόρμας ξεκίνησε το 2016 και έως χθες είχαν ικανοποιηθεί 156 εκκλήσεις ασθενών, κυρίως πολυμεταγγιζόμενων, καρκινοπαθών και ατόμων με χρόνιες παθήσεις που χρειάζονται από 2-3 μονάδες αίματος έως και 200. Οι ασθενείς που κάνουν εκκλήσεις συνήθως έχουν «εξαντλήσει» το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον στην αναζήτηση αιμοδοτών αντικατάστασης. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, συχνά τα νοσοκομεία ζητούν από τους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς να βρουν αιμοδότες.

Το Bloode ξεκίνησε από τρεις φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ναταλία, τον Αλέξανδρο και τον Παναγιώτη και το 2014 διακρίθηκε στο Social Impact Award Greece, έναν διαγωνισμό που απευθύνεται σε φοιτητές και νέους που θέλουν να φέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία, αξιοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους και αναπτύσσοντας επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Τρία χρόνια μετά έχει ήδη 5.000 εθελοντές αιμοδότες και έχει διοργανώσει 35 αιμοδοσίες. Το 80% των μελών του, ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών και έδωσαν πρώτη φορά αίμα μέσα από το Bloode.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου