Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Φαρισαίος ο Ανδρέας Ξανθός! – Τι καταγγέλλουν οι πρώην σύντροφοι του


Σκληρή κριτική ασκούν στον Υπουργό Υγείας συνδικαλιστές του χώρου της Υγείας, για το διαφορετικό πρόσωπο που παρουσιάζει ο Ανδρέας Ξανθός μετά την τοποθέτηση του στο τιμόνι της Αριστοτέλους.

Με μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα ygeionomikoi, επισημαίνεται η στάση του κ. Ξανθού όταν ο ίδιος, ως συνδικαλιστής επιχείρησε να εισέλθει στο ξενοδοχείο όπου ο Ανδρέας Λοβέρδος, τότε Υπουργός Υγείας, παρουσίαζε το σχέδιο του για το νησί και η στάση του , 6 χρόνια μετά, ως ο ίδιος Υπουργός Υγείας. Όπως καταγγέλλουν οι πρώην «σύντροφοι» του από την εποχή που ο Ανδρέας Ξανθός ήταν μαχητικός συνδικαλιστής, κατά την ομιλία του σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου ο νυν Υπουργός Υγείας απαγόρεψε σε αντιπροσωπεία εργαζομένων νοσοκομείων της Κρήτης να εισέλθει στο χώρο, τοποθετώντας αστυνομικούς στην είσοδο.

«Τον Ιούνιο του 2011, ως συνδικαλιστής της ΟΕΝΓΕ, ο Ανδρέας Ξανθός πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια αντιπροσωπείας εργαζομένων νοσοκομείων της Κρήτης να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να βρεθεί στην αίθουσα ξενοδοχείου του Ηρακλείου, όπου ο τότε Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωνε το σχέδιο της κυβέρνησης για την υγεία στο νησί.

Έξι χρόνια μετά, τον Ιούλιο του 2017, ο Ανδρέας Ξανθός -ως υπουργός Υγείας πλέον- επέλεξε κι αυτός να παρουσιάσει το σχέδιό του για την πρωτοβάθμια υγεία σε αίθουσα ξενοδοχείου και (ξεχνώντας το παρελθόν του). Έβαλε κι αυτός, σαν το Λοβέρδο, πάνοπλους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στην είσοδο και απαγόρεψε (διά στόματος του υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ) την είσοδο στο χώρο της ομιλίας του σε αντιπροσωπεία εργαζομένων απ’ τα νοσοκομεία της Κρήτης και από άλλους εργασιακούς χώρους. Τα επεισόδια αποφεύχθηκαν γιατί οι εργαζόμενοι επέλεξαν να μην προσπαθήσουν να μπουν με βία στην αίθουσα, αλλά να καταγγείλουν την απαγόρευση και να αποχωρήσουν», αναφέρουν.

Στην ημερίδα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που οργάνωσε η 7η ΥΠΕ, ο κ. Ξανθός ανέφερε, «έχουμε συμφωνήσει με τους θεσμούς και μέχρι τις 5 Αυγούστου θα νομοθετήσουμε για τις πρωτοβάθμιες Τοπικές Μονάδες Υγείας». Επανέλαβε ότι έχει εξασφαλιστεί κοινοτική χρηματοδότηση για τις μονάδες για 4 χρόνια, ενώ για στελέχωση τους ο θα γίνουν αρχικά, από τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, 3.000 προσλήψεις. Χίλιοι επτακόσιοι γιατροί και 1.300 υποστηρικτικοί εργαζόμενοι, ενώ οι δομές θα αρχίσουν τη λειτουργία τους στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Πηγή: ygeionomikoi.gr, dikaiologitika.gr

5 σχόλια:

  1. Από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση απέχουμε παρασάγγας επτά καί δέκα....ας μην βιαζόμαστε... Να βρεθούν πρώτα οι κατάλληλοι γιατροί, ποιοτικά κ ποσοτικά για τις συγκεκριμένες δομές και μετά βλεπουμε σε ποιό β' εξάμηνο κ για ποιά 850 ευρώ,για πόσα 2+2 χρόνια και πόσους θα πείσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα......λογια χτιζει ανωγεια και κατωγεια ο ΞανθοΜαδουρο !

      Διαγραφή
  2. Οσο για την... μαχητικότητά του εναντίον του τότε Υπουργού Υγείας, νομίζω ότι την εσέπραξε με την υπουργοποίηση του ιδίου...ωσαύτως και ο κ Πολάκης άλλωστε. Στα μικρά κόμματα γνωρίζονται με τα μικρά τους ονόματα (ο Λάκης, ο Μάκης, η Σία κλπ) και έχουν συγκεκριμένες αντιπολιτευτικές αποστολές για τις οποίες το κόμα ανταποδίδει άμεσα. Δεν χρειάζονται πιό συγκεκριμένα παραδείγματα (τύπου Καρανίκα κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΙΟΤΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή