Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Αλαλούμ με τα καινοτόμα φάρμακα που δεν έχουν μπει ακόμα στην θετική λίστα

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Το τελευταίο διάστημα έχουν παγώσει οι έκτακτες εισαγωγές καινοτόμων φαρμάκων για σοβαρές ασθένειες -για τις περιπτώσεις που δεν έχει μπει ακόμα στην θετική λίστα το εν λόγω σκεύασμα-. Αυτό προέκυψε μετά τον τελευταίο νόμο που περιορίζει σημαντικά την δυνατότητα έλευσης νέων, ακριβών φαρμάκων στη χώρα. Ο ΕΟΠΥΥ ωστόσο ενημερώνει ότι βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης του προβλήματος.

Όπως αναφέρουν από τον ΕΟΠΥΥ, μετά τις θεραπείες για την ηπατίτιδα C, από την Επιτροπή Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους της Αθήνας εξετάζονται τα ραδιοφάρμακα, φάρμακα εξωτερικού που αφορούν σε ατομικές παραγγελίες ή έκτακτες εισαγωγές, και όσα αφορούν στις διατάξεις της Υ.Α. 82961 (ΦΕΚ 2219 Β’/09.09.2013) σχετικά με αποζημίωση φαρμάκων που εισάγονται με έκτακτες διαδικασίες από τον ΕΟΦ και το ΙΦΕΤ έως την οριστική αξιολόγηση τους από την αρμόδια επιτροπή ή τη λήξη της ενδεδειγμένης περιόδου θεραπείας.

Οι περιπτώσεις που εξετάζονται από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους μπορούν να τροποποιηθούν με απόφαση του προέδρου του Οργανισμού.

Διαβάστε εδώ σχετικό αποκλειστικό δημοσίευμα του Iatropedia.

Διαβάστε παρακάτω το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου