Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Λουκέτο από σήμερα στη χειρουργική κλινική του νοσ. Φλώρινας



Για σχεδόν δύο εβδομάδες –από σήμερα μέχρι και τις 31 Ιουλίου– θα παραμείνει κλειστεί η χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Φλώρινας, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να οδηγούνται στα γειτονικά νοσοκομεία της Πτολεμαΐδας και της Καστοριάς.

Onmed.gr

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», οι 50.000 ακρίτες του νομού Φλώρινας δεν θα μπορούν από σήμερα να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο της περιοχής τους με τις συνολικά 120 κλίνες.

Αιτία για τη δραματική αυτή κατάσταση είναι η υποστελέχωση του νοσοκομείου. Έγγραφο του διοικητή του νοσοκομείου, Ν. Κοτοπούλη, αναφέρει ότι η χειρουργική κλινική θα παραμείνει κλειστή από τις 18 έως τις 31 Ιουλίου εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Στη συγκεκριμένη κλινική δεν υπηρετεί μόνιμος ειδικευμένος χειρουργός και λειτουργεί –όπως-όπως– με δύο επικουρικούς. Ο διοικητής έκανε γνωστό ότι «το αίτημα για μετακίνηση χειρουργού στο Γ.Ν. Φλώρινας δεν κατέστη δυνατό να ικανοποιηθεί παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε τόσο το Γ.Ν. Φλώρινας όσο και η 3η Υ.ΠΕ., ενώ η προσπάθεια εξυπηρέτησης των αναγκών με γενικούς γιατρούς απέβη άκαρπη».

Έτσι, τα επείγοντα περιστατικά χειρουργικής και τραύματος γενικότερα θα μεταφέρονται από το ΕΚΑΒ απευθείας στα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας και Καστοριάς, χωρίς μεσολάβηση του νοσοκομείου Φλώρινας.

Δύσκολες συνθήκες

Του λουκέτου είχε προηγηθεί συνέντευξη τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου. Όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ανέφεραν, οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό καθιστούν απαγορευτική την αξιοπρεπή και αποδοτική παροχή υπηρεσιών. Χαρακτηριστικές της σοβαρότητας της κατάστασης είναι οι ελλείψεις τόσο στη μαιευτική όσο και στην παιδιατρική κλινική, οι οποίες είτε υπολειτουργούν είτε δεν λειτουργούν καθόλου.

Ακολούθησε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία χαρακτήρισε «επισφαλή» τη λειτουργία του Γ.Ν. Φλώρινας. Η παιδιατρική κλινική λόγω έλλειψης παιδιάτρων 12 μέρες τον μήνα δεν εφημερεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου