Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Υπουργική απόφαση για τον υπολογισμό των δαπανών υγείας στο χτίσιμο του αφορολόγητουΥπογράφηκε από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η υπουργική απόφαση, με την οποία οι δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που κάνουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες με ηλεκτρονικά μέσα (κάρτες, τραπεζικοί λογαριασμοί) θα υπολογίζονται στο κτίσιμο του αφορολόγητού τους για το 2017.

eniconomia.gr

Σημειώνεται ότι έτσι διορθώνεται ένα λάθος του υπουργείου Οικονομικών, καθώς είχε αφήσει εκτός του αφορολόγητου τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, ενώ από φέτος καταργήθηκε η (υπό όρους) έκπτωση των δαπανών αυτών από το φορολογητέο εισόδημα.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

«Υπογράφηκε από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία οι δαπάνες της Ομάδας 6 (Υγεία) του Δείκτη Τιμών Καταναλωτών της ΕΛΣΤΑΤ προστίθενται στις κατηγορίες δαπανών οι οποίες υπολογίζονται στο ελάχιστο ποσό που πρέπει να πραγματοποιήσουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες για το φορολογικό έτος 2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4446/2016».

2 σχόλια:

  1. επιτέλους, τώρα μπορώ να αρρωστήσω κ ιδιωτικά αφού "δημόσια" και ίσως επειδή πληρώνω διπλές κρατήσεις υπέρ υγείας, έχω δίκλινο σε αναμονή στο πλησιέστερο δημόσιο ίδρυμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ιατρική απόδειξη ισάξια για την εφορία με ένα καρπούζι (άντε και ένα ποπόνι μαζί). Φοροελαφρύνσεις για όλους. Και βέβαια με κάρτα τα 10ευρα. Λαμπρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή