Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

«Πάγωσε» η κατάργηση του «δίπορτου» των πανεπιστημιακών σε ΕΣΥ και ιδιωτικό τομέα!

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report

Παράταση στο δίπορτο των πανεπιστημιακών γιατρών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το υπουργείο Υγείας που είχε προωθήσει το προηγούμενο διάστημα διάταξη με την οποία θα απαγορευόταν η παράλληλη απασχόληση των πανεπιστημιακών γιατρώνστο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, φαίνεται ότι πάγωσε τις αλλαγές. Δείτε ΕΔΩ τη διάταξη που είχε δημοσιοποιήσει το υπουργείο Υγείας: «Τέλος η παράλληλη απασχόληση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τους πανεπιστημιακούς! Όλες οι λεπτομέρειες»

Οι αντιδράσεις άλλωστε από τους πανεπιστημιακούς ήταν άμεσες και σφοδρές, γεγονός που μπορεί να συνέβαλε και στο πάγωμα της απόφασης του υπ.Υγείας.

Εξάλλου πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως έχει ληφθεί κεντρικά η απόφαση στην κυβέρνηση να μην ανοίξει άλλο μέτωπο στον τομέα της Υγείας, ώστε να προωθηθούν διάφορες αλλαγές χωρίς…φασαρίες.

Πάντως μία τέτοια αλλαγή για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς θα σήμαινε κατακόρυφη μείωση των εσόδων τους, οι οποίοι σήμερα σε αντίθεση με τους νοσοκομειακούς γιατρούς μπορούν να δουλεύουν κανονικά και στο ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα.


Προς ώρας πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr, προτίθεται να κάνει αλλαγές και καταργήσεις σε κλινικές με αφορμή το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση των νέων γιατρών που ετοιμάζει.

6 σχόλια:

  1. ΠΙΣΤΕΨΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΡΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΜ ΔΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ.ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ.ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα λαμογια οι γιατροι του ικα τους ενοχλουσαν μονο δεν βλεπω σχολια συναδελφοι για τους πανεπιστημιακους καποτε οργιαζατε για τους ικατζιδες τωρα βλεπω σιωπη για τα μεγαλυτερα φακελα της χωρας αλλωστε τι εγινε με τους λογαριασμους που ειχαν τι τους εκαναν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλα μας τελειωσε το ηθικο πλεονεκτημα...μην ξυσουμε ακομη μια πληγη γιατι τα ποσοστα ειναι σε ελευθερη πτωση. Για τους δε φοιτητες, θα συνεχιζουν να κανουν μαθηματα με οποιον περνα εξω απο την πορτα. Που να προλαβεις με δυο ιατρεια να τρεχουν (ισως και τρια μαζι με τα απογευματινα των νοσοκομειων!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θέλετε σωστούς πανεπιστημιακούς; Καταργήστε τη μονιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απειλουν με μαζικη φυγη, οκ θα βρεθουν αλλοι ικανοι επιστημονες και ανθρωποι.Ας κανει το Σδοε μια στις πολυκατοικιες της Βασ, σοφιας και της περιοχης Χιλτον, που ειναι τα ιατρεια του, να δει αν κοβουν,εστω και μια αποδειξη στο νομιμο ιδιωτικο ιατρειο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή