Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Τι απαντά ο υπ.Υγείας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για τις ΤΟΜΥ!

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Τη δική του εκδοχή για τους μισθούς στις ΤΟΜΥ αλλά και για τις αντιδράσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ δίνει ο υπουργός Υγείας.

Τη σκυτάλη μετά τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Σταμάτη Βαρδαρό που ξεκάθαρα μίλησε για μείωση των αποδοχών στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, πήρε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Δείτε ΕΔΩ τι προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας για τις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ: «Έρχεται άγριο τσεκούρι στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Τι υποστηρίζει το υπ.Υγείας»

Ο κ.Ξανθός απαντώντας ουσιαστικά στην Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ)που έκανε λόγο για εκφοβισμό των γιατρών με τη μείωση των συμβάσεων στον ΕΟΠΥΥ και την πίεση να καταθέσουν αιτήματα για τις ΤΟΜΥ οι γιατροί, σημειώνει: «Προκαλεί απορία η αντίδραση μερίδας ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών στην προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Υγείας να προσελκύσει γιατρούς και ειδικότερα νέους επιστήμονες για τη στελέχωση των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Πρόκειται για θέσεις εργασίας που προσφέρουν «καθαρές» απολαβές που ξεπερνούν τα 1600€ , με καθεστώς μισθωτής εργασίας, τετραετή απασχόληση και εξασφαλισμένη τη συνέχεια της λειτουργίας των δομών και μετά τη λήξη του 4ετούς προγράμματος.

Προφανώς οι θέσεις στις ΤΟΜΥ προτάσσονται ως καλύτερη ευκαιρία συγκριτικά με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ οι οποίες αντικειμενικά δεν μπορούν να είναι αντίστοιχης αποζημίωσης.

Η παρότρυνση κυρίως σε νέους γιατρούς για συμμετοχή στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της δημόσιας ΠΦΥ δεν συνιστά εκφοβισμό των παλιών, αλλά κάλεσμα συμπόρευσης και πρόσκληση επιστροφής τους επιστήμονες που μετανάστευσαν στο εξωτερικό.

Όσον αφορά τις διαρροές που γίνονται στον Τύπο για δήθεν μηδαμινό ενδιαφέρον των γιατρών να στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ, η απάντηση θα έρθει την ερχόμενη Παρασκευή που «κλείνει» η προκήρυξη. Κατανοούμε τους ευσεβείς πόθους κάποιων για «Βατερλώ» της μεταρρύθμισης, τους διαβεβαιώνουμε, όμως, ότι θα διαψευστούν τον επόμενο μήνα με το άνοιγμα των πρώτων νέων δομών ΠΦΥ».

Να σημειωθεί ότι ενώ ο υπουργός Υγείας μιλά για 4ετη θητεία των γιατρών στις ΤΟΜΥ, η ίδια η προκήρυξη αλλά και οι προηγούμενες δηώσεις του αναφέρουν για 2ετή σύμβαση στις ΤΟΜΥ με πιθανότητα ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια.

38 σχόλια:

  1. Και μονο που μιλα για τετραετεις συμβασεις ενω ειναι διετεις, τα λεει ολα! Προσπαθει να βαλει τους γιατρους να μαλωσουν μεσω κοινωνικης μηχανικης οπως ακριβως ο Αδωνις και ο Βοριδης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάλεσμα συμπόρευσης και προσκληση επιστροφής στους επιστήμονες που μετανάστευσαν στο εξωτερικό, λέει ο υπουργός μας. Είναι όμως τόσο σίγουρος ότι ο ίδιος και η παράταξη του θα είναι στηην κυβέρνηση και μετα απο 2 χρόνια ; Γιατι απο ότι μεχρι στιγμής γνωρίζω η αντιπολίτευση δεν υιοθετεί το σοβιετικού τύπου μοντέλο και το πιο πιθανο είναι ότι θα το καταργήσει,με ξαφνικό θάνατο , όπως το παλαι ποτέ ΙΚΑ οποτε ; ποιος θα τριβειι τα μάτια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειμαι νεος επιστημονας και φευγω τωρα απο την Γερμανια για να γινω......γιατρακλα σε ΤΟΜΥ με. .... 700 ολοκληρα € στην τσεπη! Επιτελους......αξιοπρεπεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τρολιά σε όλο της το μεγαλείο. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος πικρόχολος και βασανισμένος γιατρός που επιδίδεται σε συνεχείς προβοκατόρικες και αβάσιμες αναφορές και κακοήθη σχόλια σε όλα τα άρθρα που εμφανίζονται. Παρότι ανώνυμος το περιεχόμενο και το υβριστικό των μυνημάτων του παραπέμπει στο ίδιο κάθε φορά ανώνυμο άτομο. Το ότι έχει τόσο πολύ χρόνο και κουράγιο για να κάνει αυτή τη δουλειά μπορεί να δημιουργήσει στον καθένα σκέψεις για την επιτυχία του στο επάγγελμα (προφανώς και είναι πετυχημένος και έχει άλλους να δουλεύουν για αυτόν και για αυτό έχει τόσο χρόνο). Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως και γιατί ο διαχειριστής επιτρέπει την ανάρτηση ψευδών και κακοήθων σχολίων. Δεν καταλαβαίνει ότι τα σχόλια που επιτρέπει να δημοσιευτούν, ιδιαίτερα όταν είναι υβριστικά και αβάσιμα ορίζουν και τον πήχη για το περιεχόμενο και την ποιότητα του μπλογκ του?

      Διαγραφή
    2. Για την ταμπακιερα τσιμουδια , ετσι υπουργικε ντετεκτιβ 10.35 ;

      Διαγραφή
    3. ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΣΙΜΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ 10.35 ;

      Διαγραφή
    4. Υβριστικη ειναι η συμπεριφορα των εργοδοτων σου ψευτογιατρε, αλλη φορα οταν κατηγορεις σχολιαστες , να λες συγκεκριμενα σε τι αναφερεσαι.

      Διαγραφή
    5. ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ .....ΑΚΡΑΙΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΧΡΕΟΠΥΥΤΡΟΛ ΤΗΣ 06/09 10.35 !!!

      Διαγραφή
    6. Σχολιο για τις ψευδεις, κακοηθεις, εκβιαστικες, εκφοβιστικες δηλωσεις του Υπουργου εχεις να κανεις <> η το πολυ υψηλο επιπεδο σας στο ygeianet δεν το επιτρεπει ?

      Διαγραφή
    7. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΕΝΑΣ ΑΜΑΘΗΣ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Η ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ! ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΟΥ ; 1) ΔΗΘΕΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΜΗΝ.....ΠΕΙΝΑΣΕΙ! 2) ΔΗΘΕΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ !), 3) ΔΗΘΕΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ.....ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 10 ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ 5500 ΣΥΜΒΕΒΛ , 4) ΚΟΙΝΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ .....ΦΕΥΓΕΤΕ (ΕΝΩ ΚΑΝΟΥΝ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ......ΤΖΑΜΠΑ !), 5)ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΝΤΑΣ Η ΥΠΟΝΟΩΝΤΑΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΧ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ × 10 ΕΥΡΩ = 2000 ΕΥΡΩ ΟΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ (ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΝΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟΔΙΦΡΑΓΚΑ !) Η ......1600 ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΟΜΥ.....ΜΙΣΘΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α .....ΕΝΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕ.....700 ΕΥΡΩ !!! 6) ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΠΧ ΤΗΝ Κ. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ, 7) ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΜΕ.....ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ.....ΕΞΙΣΤΑΤΑΙ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 10.35' ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ! ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΤΥΠΙΚΕ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ !

      Διαγραφή
    8. 10.35' πμ απο τους υποκινητες του Δεν Πληρωνω, τους θαυμαστες του Ρουβικωνα , τους Ψυχοπονιαρηδες για τον Ξηρο θα περιμενε κανεις περισσοτερη ανοχη στην κριτικη ! Η Ελλαδα ειναι ακομη Δημοκρατια ξερεις αγαπητε !

      Διαγραφή
  4. Μα φυσικα θα ανοιξεις καποιες γυφτοΤΟΜΥ με τους 200 φουκαραδες , αποτυχημενους, ρωσοποντιους που μαζεψες, μονο και μονο για να. .......γελασει ο καθε πικραμενος !Πισσα και .....πουπουλα συνδικαλοτεμπελχανα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που λεει η προκηρυξη ΑΘΛΙΕ οτι τα 1500 ευρω ειναι.....καθαρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκεφτειτε ποσο ασχημα ειναι τα πραγματα με τις αιτησεις συναδελφοι , για να βγηκαν εξω σαν κοινοι τραμπουκοι να εκφοβισουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ δινουμε την δεουσα απαντηση την Παρασκευη στους Τραμπουκους Ξανθο/Βαρδαρο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συντροφε Ανδρεα μας γελιοποιησες ως ΣΥΡΙΖΑ! Την Δευτερα θελω την παραιτηση σου στο γραφειο μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φυσικό είναι να δημιουργείται η εικόνα ότι κάποιοι πολεμούν την ΠΦΥ όταν η πλέον αναρμόδια ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ βγαίνει να κάνει αυτό που δεν έκανε κανένας άλλος δηλαδή να σχολιάσει πρώτη το εάν θα πάνε ή όχι οι γιατροί στις ΤΟΜΥ.
    Τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται κανείς δεν θα τα μάθει εμείς όμως οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι ξαφνικά καπελωθήκαμε από μία ένωση που "φύτρωσε" εμφανιζόμαστε να πολεμάμε την ΠΦΥ ενώ στην ουσία την υπηρετούμε με αμοιβές συμβολικές και αυτό το κάνουμε γιατί πιστεύαμε ότι είναι σωστό. Όχι για να μας καπελώνει μια ένωση και να βγάζει ανακοινώσεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας με αποτέλεσμα τη στοχοποίησή μας.
    Καιρός είναι όσοι τρέφουν φιλοδοξίες από ενώσεις να πάνε σπίτι τους και η ενι-εοπυυ που δεν εκπροσωπεί τις περισσότερες φορές κανέναν παρά μόνο την πάρτη της να διαλυθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τρολακι του συριζα εισαι. αληθεια ποσα σου δινουν για να γραφεις βλακειες;

      Διαγραφή
    2. Δεν προκαλέσαμε εμείς την κυβέρνηση αγαπητέ τρολ. Η κυβέρνηση στοχοποίησε τον ιδιωτικό τομέα με τις στρεβλώσεις της και είναι αυτή που σηκώνει τηλέφωνα και ταράζει την ηρεμία μας, ότι θα μας κόψει τις συμβάσεις εάν δεν δηλώσουμε στα ΤΟΜΥ. Εμείς απλά διαμαρτυρόμαστε εντόνως για το ανεκδιήγητο μπούλιγκ.

      Διαγραφή
    3. H ENI ΕΟΠΥΥ εκπροσωπεί τους συμβεβλημένους, εσύ απλά δεν είσαι συμβεβλημένους !

      Διαγραφή
    4. αφού νομίζετε έτσι καλά κάνετε. Αφού δεν βλέπετε ότι για την σίγουρη αποτυχία των ΤΟΜΥ οι μόνοι που θα στοχοποιηθούν σαν αιτία είναι οι συμβεβλημένοι γιατροί και κανένας άλλος καλά κάνετε. Αφού είστε κολημμένοι και νομίζετε ότι είστε πιο γιατροί από μένα καλά κάνετε.

      Διαγραφή
    5. Γιατι αστειε 4.32 θα στοχοποιηθουν μονο οι συμβεβλημενοι? Υπαρχει γιατρος που δεν τους εγραψε εκει που δεν πιανει μελανι? Τα κομπλεξ σου για το ποσο γιατρος εισαι τα αφηνω.....

      Διαγραφή
    6. Συμφωνα με την λογικη του 4.32' για το οτι δεν καθεται το προβατο να σφαγει θα.....στοχοποιηθει !

      Διαγραφή
  10. Για να δειτε νεοι συναδελφοι ποσο σοβαρο υπουργο εχουμε ψαξτε στις παλιοτερες αναρτησεις προηγουμενες δηλωσεις του οπου ελεγε οτι οι νεες συμβασεις των συμβεβλημενων θα ειναι με αντιμισθια 1500€ ! Καταλαβαινετε τωρα με τι αλητες θα μπλεξετε αν πατε στις τσαντιροΤΟΜΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το μονο που φαινεται ξεκαθαρα ειναι ο .....φοβος ! Ασχημα τα πραγματα.....ΞανθοΠινοκιο;Τι εγινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατι δεν μπορουν.....αντικειμενικα να ειναι της ιδιας αποζημιωσης; Σημερα πως ειναι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με τους διακοσιους αποτυχημενους που μαζεψες ανοιγεις καμια ......40αρια κτηνοτροφικες μοναδες! Με τι μουτρα απειλεις τους συμβεβλημενους Καραγκιοζη ; Απλα θα σου γυρισουν την πλατη και ο κοσμος δεν θα εχει γιατρους! Θα εχεις το τελος του Τσαουσεσκου ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξανθοτραμπουκος: τρεμω για το πολιτικο μου μελλον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πες το με δυο λογια λαμογιο : αραγε θα ειμαι υπουργος την Δευτερα η ο Τσιπρας θα με στειλει στο Ρεθυμνο να αναλυω ουρα και κοπρανα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπάρχει κάποια μερίδα γιατρών που τάχτηκε υπέρ της πειρατείας που ονομάζεις μεταρρύθμιση Ψευτρόνι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πόσους νέους επιστήμονες προσέλκυσες νούμερο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γράφει κάπου η προκήρυξη ,εκτός από τον τύπο της σύμβασης , για τον μισθο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΘΛΙΒΕΡΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΊΟΥ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ. ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΘΑ ΔΙΝΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΕΛΑΤΕ ΣΤΑ ΤΟΜΥ ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειτσι για ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ! Ο Άδωνις και ο Βορίδης είναι.....Άγιοι μπροστά τους !

      Διαγραφή