Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Ξανθός: Έχουν φύγει περίπου 18.000 Έλληνες γιατροί από τη χώρα τα τελευταία 7 χρόνια


Αποτέλεσμα εικόνας για ξανθοσ υπουργοσ

https://www.eleftherostypos.gr/

Για το γεγονός ότι δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις που προκηρύχθηκαν για τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ). «Είμαστε σε μία περίοδο μεγάλου και συστηματικού brain drain.

«Έχουν φύγει περίπου 18.000 Έλληνες γιατροί από τη χώρα τα τελευταία 7 χρόνια και αυτό το ρεύμα δεν έχει αρχίσει να αντιστρέφεται, παρότι έχουν ανοίξει θέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός μιλώντας στον Realfm 97,8.

Και στη συνέχεια «Έχουμε ήδη διορίσει περίπου 1.400 επικουρικούς ιατρούς την προηγούμενη διετία και έχουμε επίσης διορίσει και περίπου 1.000 γιατρούς μόνιμους στο ΕΣΥ. Άρα ένα δυναμικό της τάξης των 2.500 ιατρών ήδη έχει ενταχθεί με διάφορες εργασιακές σχέσεις στο σύστημα υγείας. Αυτό θεωρώ ότι περιόρισε τη δεξαμενή για τις νέες θέσεις».

Για το θέμα της έξαρσης της ιλαράς ανέφερε ότι υπάρχουν 166 περιστατικά μέχρι σήμερα στην Ελλάδα: «Είμαστε σε μία περίοδο επιδημικής έξαρσης και στην Ελλάδα για την Ιλαρά. Αυτό το κύμα, η βασική του αφετηρία ήταν η Ρουμανία. Εμείς είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους επιστήμονες που παρακολουθούν της κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ και μας συμβουλεύουν. Οι ίδιοι μας συνέστησαν να κατέβει λίγο το χρονικό όριο του 1ου εμβολίου, να γίνεται στους 12 μήνες και να επαναλαμβάνεται μετά από 3 μήνες.

Έχουμε αυτή τη στιγμή 166 κρούσματα. Περίπου το 80% από αυτούς είναι Ρομά όπου έχουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Τον τελευταίο καιρό έχουμε κάνει 1500 εμβόλια μόνο στους καταυλισμούς στην Αττική. Χρειάζεται σωστή ενημέρωση. Περισσότερο μπορούμε να πείσουμε, παρά να το επιβάλλουμε στους γονείς».

Ο κ. Ξανθός μίλησε και για τις δράσεις του υπουργείου Υγείας, σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα και τις μολυσμένες παραλίες: «Εμείς παίρνουμε εικόνα από το λιμενικό και από την Περιφέρεια και με βάση την επικαιροποιημένη κατάσταση, δίνουμε οδηγίες για την απαγόρευση κολύμβησης», είπε αρχικά ο κ. Ξανθός για τις ενέργειες του υπουργείου σχετικά με τις μολυσμένες παραλίες και συνέχισε: «Χρειάζεται μία εποπτεία και μία προσπάθεια υλοποίησης των μέτρων αλλά υπάρχει και ένα κομμάτι της κοινωνίας που έχει μια συμπεριφορά στο όριο της διακινδύνευσης».

6 σχόλια:

  1. Οι καλοί γιατροι κ.Ξανθε θα φύγουν.
    Χαζός δεν εισαι.
    Το ξέρεις πολυ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμήθηκε κ το brain drain τώρα.Το θεμα είναι ότι άρχισε με τους Λοβσρδο/Άδωνι κ εσείς κε Υπουργέ το συνεχίσατε αλλά επιπλέον δεν δώσατε κανέναν λόγο για να γυρίσει κάνεις πίσω .Με την αναξιοπιστία ,την αναξιοκρατία ,τον εμπαιγμό ,την εξαθλίωση κ το ψέμα που υπηρετείτε μόνο ακόμα περισσότερες ζωές μπορείτε να καταστρέψετε κ μόνο χαζοί θα σας πιστέψουν για το αντίθετο.Τουλαχιστον από το να λέτε βλακείες είναι προτιμότερη η σιωπή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΛΑΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΩΝ ΤΟΜΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ "ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΗΣ". ΔΗΛ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ Ο ΓΙΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΞανθοΜαδουρο: Φταινε οι.....ακραιοι συντηρητικοι κυκλοι της Ευρωπης ! Ο.....Σοιμπλε! Ο ......Κεραυνος Κολοπετεινιτσας! Η ......Φιλαρμονικη του Αμαρουσιου ! Ααααααααα,εκανα .....αυτοκριτικη και
    ......ξαλαφρωσα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΣΤΑΜΑΤΗ ΑΚΟΜΗ ΚΟΥΔΟΥΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ......ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΛΕΩ ΟΤΙ.....ΝΑΝΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πονταραμε τοσο στην τεχνητη εξαθλιωση των γιατρων με την κριση και τον χρΕΟΠΥΥ και την πατησαμε ! Τελικα ο Τακης ειχε δικιο ! Μονο με την ......Σεκιουριτατε μπορουμε να κανουμε τα ονειρα μας......πραγματικοτητα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή