Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΕΟΠΥΥ ταλαιπωρεί τους ασθενείς και εξαθλιώνει τους ιατρούς από τον επόμενο μήνα




Μετά την πρόσφατη οδηγία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ στα ιατρεία των συμβεβλημένων ιατρών με τον ασφαλιστικό φορέα, εκτός από τον ιατρικό εξοπλισμό, θα πρέπει να τοποθετηθεί κι ένα χρονόμετρο ή μια κλεψύδρα.

Συγκεκριμένα η οδηγία αναφέρει:

Καθορίζεται ως μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφ/νων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, οι είκοσι (20) επισκέψεις. Ο χρόνος επίσκεψης καθορίζεται στα δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας.

Καθορίζεται ως μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασφ/νων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, οι εκατό (100) επισκέψεις.

Μια οδηγία που βρίθει λαθών και αδικιών τόσο έναντι των ιατρών, αλλά κύρια έναντι των ασφαλισμένων που επιλέγουν να εξυπηρετηθούν δωρεάν από τους συμβεβλημένους ιατρούς.

Υπάρχουν δεκάδες επιχειρήματα για να αποδειχθεί ως παράλογη η συγκεκριμένη οδηγία.

1ον Καθιστά τον ιατρό αντιπαραγωγικό προσβάλλοντας βάναυσα την προσωπικότητα του και διαταράσσει το πλέον ευαίσθητο κομμάτι στην άσκηση της ιατρικής που είναι η σχέση μεταξύ ιατρού – ασθενή. Ο κάθε συμβεβλημένος ιατρός είναι υποχρεωμένος ανά ημέρα να επιλέγει ποιος θα είναι εντός της εικοσάδας που θα εξυπηρετείται δωρεάν και ποιος θα πρέπει να πληρώσει.

2ον Η λογική ότι ο ελάχιστος χρόνος ανά εξέταση θα αναβαθμίσει την ιατρική εξέταση στερείται κάθε λογικής, διότι από ασφαλισμένο σε ασφαλισμένο υπάρχουν διαφορές, όπως για παράδειγμα:

α) Ο προσυπτωματικός έλεγχος χρειάζεται μια σειρά εξετάσεων που ανάλογα την εξοικείωση του ιατρού με τον Η/Υ είναι και ο χρόνος που χρειάζεται για να τον πραγματοποιήσει.

β) Υπάρχει διαβάθμιση στον χαρακτηρισμό και τη διαχείριση κάθε περιστατικού. Είναι το επείγον, το οξύ και το χρόνιο. Είθισται ο κύριος όγκος των ασφαλισμένων που εξυπηρετούνται μέσω ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ να είναι για παρακολούθηση χρόνιων νοσημάτων. Οπότε και ο χρόνος διαφέρει ανά ασφαλισμένο ανάλογα την συννοσηρότητα, την περιοδικότητα της παρακολούθησης και το βαθμό ρύθμισης των νοσημάτων.

γ) Η παρακολούθηση ορισμένων χρόνιων ασθενειών (π.χ. Αρτηριακή Υπέρταση, Σακχαρώδη Διαβήτη, κ.α.) γίνεται κύρια κατ΄οίκον από τους ίδιους τους ασθενείς και ο ιατρός εντός ολίγων λεπτών ελέγχοντας τις μετρήσεις τους, μπορεί να κρίνει αν πρέπει να ακολουθήσει την ίδια θεραπεία ή αν πρέπει να τροποποιήσει την φαρμακευτική αγωγή.

δ) Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που εξετάσαμε προηγούμενα τον ασθενή κατ΄οίκον και απλά πρέπει να προγραμματίσουμε τη διενέργεια εξετάσεων ή και τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας.

3ον Στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ τα ραντεβού ανά ασφαλισμένο καθορίζονται στα 10 λεπτά. Στα ιδιωτικά μας ιατρεία ανά 15 λεπτο. Υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ ιατρών του Δημόσιου συστήματος και τους συμβεβλημένους στα ιδιωτικά ιατρεία.

4ον Το αριθμητικό πλαφόν ανά ημέρα και ανά εβδομάδα υπήρχε και επί Υπουργίας κ. Λοβέρδου και προεδρίας του κ. Βουδούρη και εντός διμήνου τροποποιήθηκε αναγνωρίζοντας τη δυσλειτουργία και την ταλαιπωρία που προκαλούσε τόσο στους ιατρούς όσο και στους ασφαλισμένους.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμμένει ιδεοληπτικά στις αντιλήψεις της και ωθεί τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να τις εφαρμόσει, εκδίδοντας παράλογες και ανεφάρμοστες οδηγίες.

Προσπαθεί να διώξει τους ασφαλισμένους από τα ιδιωτικά ιατρεία και να τους οδηγήσει στις δημόσιες δομές.

Προσπαθεί να οδηγήσει τους ιατρούς στο κλείσιμο των ιατρείων τους, έτσι ώστε να στελεχωθούν τα ΤΟ.Μ.Υ. ή τοπικές ομάδες υγείας ή ιατρεία της γειτονιάς.

Μια προσπάθεια που εν τη γενέσει της απέτυχε αφού δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των συναδέλφων. Για τις 1200 θέσεις κατατέθηκαν λιγότερες από 600 αιτήσεις.

Τέλος, να θυμίσω πως ως ιατροί, δηλώνουμε αντίθετοι με την τακτική που εφαρμόστηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα κατά το παρελθόν και υιοθετήθηκε από το ευρύ κοινό, «πάμε στο ιατρό να γράψει τα φάρμακα μας».

Οι ιατροί δεν εκδίδουμε εκπτωτικά κουπόνια για απόκτηση φτηνών φαρμάκων ή εξετάσεων αλλά είμαστε οι θεράποντες ιατροί που εξετάζουμε και παρακολουθούμε όλο το πληθυσμό ώστε να έχει καλή υγεία.

Ασφαλισμένοι,

Σας ευχόμαστε καλή τύχη και καλή δύναμη από τον επόμενο μήνα…

Αν θέλετε να διαμαρτυρηθείτε, μην τα «ψάλλετε» στους ιατρούς σας, αλλά στους υπεύθυνους και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και στους κυβερνητικούς βουλευτές σας.

Μετά τιμής,
Ηλίας Τσέρκης
Παθολόγος
Γεν. Γραμματέας Ι.Σ.Ρόδου
Συντονιστής Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ
Νήσων Αιγαίου και Κρήτης

Πηγή:www.dimokratiki.gr

37 σχόλια:

  1. Αχ!! Τις γκάφες που έγιναν με τις συμβάσεις του ΕΟΠΠΥ ,τώρα.... άντε να τις θεραπεύσετε. Οταν φώναζε ο Πατούλης για αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.... του κάνατε το χατήρι και το δεχτήκατε. Δεν ήξερες... δεν ρώταγες;; Αυτή η σύμβαση ήταν καταστροφή για τον ΕΟΠΠΥ και βούτυρο στο ψωμί των συμβασιούχων. Με το πλαφόν των 200 επισκέψεων ,που τις πραγματοποιούσαν οι γιατροί, όποτε ήθελαν, όπως ήθελαν , αν ήθελαν ...καθ΄όσον μπορούσαν θαυμάσια να παρουσιάσουν 200 ΑΜΚΑ. Εβγαιναν οι ασθενείς και φώναζαν απο την αρχή από το 2012, οτι δεν βρίσκουν ραντεβού ,οτι τάχα είναι συμπληρωμένοι κλπ,κλπ και τι κάνατε στον ΕΟΠΠΥ;; Πληρώνατε κανονικά. Και να γέλια και χαχαχαχα οι γιατροί. Λοιπόν αυτή η σύμβαση , δεν διορθώνεται με τίποτα. Αυτή η σύμβαση καταργείται απλά. Μετά αν θέλετε να κάνετε σύμβαση με ωράριο καθορισμένο, χωρίς πλαφόν ασθενών, με πάγια αντιμισθία και με την ισχύουσα νομοθεσία για κάλυψη ασφαλιστική. Ετσι για να μην μπλέξετε πάλι σε γκάφες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μισθωτέ (γιατί όπως μιλάς μάλλον μισθωτός είσαι) μην χαίρεσαι... τόσα καταλαβαίνεις τόσα λες... Στην οικονομίσ υπάρχει ένας απλός κανόνας... όσα πληρώνεις τόσα παίρνεις... Μην ψάχνεις πολύ να βρεις παραδείγματα... Δες τι παίρνεις από τα ΠΕΔΥ και τι παίρνεις από τα ιδιωτικά ιατρεία... κι αν εσύ δυσμολεύεσαι να αποφασίσεις ρώτα τον κόσμο... Έχει κάνει από καιρό τις επιλογές του...!

      Διαγραφή
    2. Αξιπεριφρονητε ΙΚΑτζη συκοφαντη ακομη και σημερα οι 200 επισκεψεις δεν συμπληρωθηκαν ΑΧΡΗΣΤΕ απο την μεγαλη πλειονοτητα των συμβεβλημενων ! Αντε να δουλεψεις αποτυχημενο παρασιτο και ασε την συκοφαντια !

      Διαγραφή
    3. Χαρη στις συμβασεις αυτες παρεχονται υψηλου επιπεδου υπηρεσιες στον ασφαλισμενο σε χαμηλη τιμη υποπολλαπλασια αυτης των εικαζομενων κτηνιατρικων υπηρεσιων των γυφΤΟΜΥ ! Πανε να καθαρισεις καμια .....τουαλετα ΙΚΑτζη , η δουλεια δεν ειναι ντροπη! Το να εισαι παρασιτο του ΙΚΑ ειναι ντροπη !

      Διαγραφή
    4. ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΥΣΗΣ ΜΕ ΓΥΦΤΟΤΟΜΥ ΠΑΡΑΣΙΤ(ΙΚΑ); ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ......ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΦΥ !!!.

      Διαγραφή
    5. ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΜΙΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ .....ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ !

      Διαγραφή
    6. Κατα πραξη και περιπτωση αποτυχημενα τεμπελχανεια! Το μηνας......μπαινει, μηνας βγαινει......ξυνομαι και με πληρωνουν....πεθανε !

      Διαγραφή
    7. Εκι απωλιτω ντικιο ! Ιμισ ντουλεπση ΤΩΜΙ γκια αινα πιατω φασουλαντα και αιξεταζοι ωλα τα ζοα που ερτι αικει ! Ιμις γκινι τω ναιω ΟΙΚΑ κε γκαιμυσι στωμαχοι !

      Διαγραφή
    8. Αυτο το συστημα ειχαν στο......Ιασιο το 1977 ;

      Διαγραφή
    9. ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΒΑΛΕΣ ΓΙΑ.....100Η ΦΟΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ POST ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ! ΑΡΠΑ ΤΗΝ ΜΥΓΟΣΚΟΤΩΣΤΡΑ ΝΑ .....ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΤΩΡΑ !.

      Διαγραφή
    10. Ας αφιερωσουμε στον τεμπελχανα ΙΚΑτζη το ......Δημοσιο for ever απο τα Ημισκουβρια με απεραντη κατανοηση στο.....προβλημα τους !

      Διαγραφή
  2. Ο λαικισμος στα ύψη του γιαυτο δεν θα πάμε ποτε μπροστά σαν χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 12.46 πες το απλα : ειμαι ενας αχρηστος ασχετος ΙΚΑτζης ανικανος να βγαλω εστω 700€ στην αγορα! Ετσι ειμαι γεματος φθονο για τους πραγματικους γιατρους με τα ιατρεια και τις εφημεριες σε καθε ειδους δομες ! Εγω μονο να παρασιτω σε τσαντιγυφτοΤΟΜΥ/ΙΚΑ μπορω ! Να εισπραττω γρηγοροσημο, φακελακι ,να κλεβω υλικα , να υπερτιμολογω/συνταγογραφω ! Για αυτο γλυφω με αυτον τον χαμερπη τροπο την εξουσια ! Βαλτε σε μια γυφΤΟΜΥ εστω και για να......κραταω το φαναρι ! Και εγω θα κανω τα.....παντα ! Θα συκοφαντω, θα ρουφιανευω , μονο να......δουλεψω μην μου πειτε !/Εχω αλλεργια στην δουλεια τυπου.....ΙΚΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δωστε μου μια .....αντιμισθια....μκλαψ κλαψ κλαψ ......δεν μπορω να ανοιξω ιατρειο γιατι και μονος μου στην ......Αθηνα να μαι......ψυχη δεν θα
    πατησει! Θα κανω ......οτι θελετε ! Μεχρι και τις τουαλετες στον .....ΣΥΡΙΖΑ θα καθαριζω ! ΠΕΙΝΑΩ ! Μονο σε καποια γυφτοΙΚΑτζιδικη δομη τυπου κτηνοΤΟΜΥ μπορω να κανω τον γιατρο......ελεος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τα 25 εκ. € που χρειαζονται για να καλυφθει ο πληθυσμος με κτηνιατρικες ΤΟΜΥ μπορεις να εχεις......18000 συμβεβλημενους σε λουξ ιατρεια με το κινητρο του ιδιωτη για αριστη εξυπηρετηση ! Το πραμα μιλαει απο μονο του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ετσι για να κανουμε καινουργιες κοκκινες γκαφες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολοι εμεις που δεν μπορουμε να βγαλουμε ουτε εφτα κατοσταρικα στην αγορα γιατι ειμαστε επικινδυνοι και για τα πτωματα και δεν μπορουμε να σταθουμε πουθενα ειμαστε μαζι σου ! Εμπρος για το μεγαλο ......πλιατσικο στο δημοσιο χρημα ! Εξαλλου θα τα παιρνουμε και απο τα.....ζωα τους ασφαλισμενους και απο τις εταιρειες και επιτελους θα .....φαμε με χρυσα κουταλια ! Φοβερη και η ιδεα για ταυτοχρονο ιατρειο ! Μονο ετσι μπορουμε να εχουμε ως και.....ιατρειο ! Ναι εμεις οι.....περιγελοι που και τα εφτα κατοσταρικα τα βλεπουμε με τα ......κυαλια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΛΟΥΞ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΑΣ .....ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ...ΣΥΜΒΑΣΗ...ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ....ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ...ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΤΟ ΚΛΕΨΗΜΟ ΤΩΝ ΑΜΚΑ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε καραγκιοζη εκατο φορες τα ιδια πραγματα θα λεμε ? Η ΕΝΟ ΕΟΠΥΥ ειναι ΥΠΕΡ των συμβασεων με ΟΛΟΥΣ οσους θελουν ! Τον χρΕΟΠΥΥ να ρωτησεις γιατι δεν σου κανει συμβαση και προτιμα γυφΤΟΜΥ ! Την αθλια συμβαση δεν την κοβουμε λογω αθεμιτου ανταγωνισμου του χρΕΟΠΥΥ, πως να επιβιωσεις σε καιρο κρισης ειδικα σε μεγαλη πολη αν δεν εισαι γονος εκτος; Αυτο δεν κανει την συμβαση λιγοτερο αθλια !Εκβιασμος ωμος ειναι !

      Διαγραφή
    2. Καθυστερημενε ΙΚΑτζη ποσες χιλιαδες .....βιβλιαρια εχεις στην βιβλιοθηκη σου απο την παλια.....καλη εποχη ;

      Διαγραφή
    3. Ξέρεις καλά να παίζεις με τους ΑΜΚΑ αποτυχημένε παρασΙΚΑτζή .έτσι ? Πόσα .....εκατομύρια κουτιά ......σπρώχνεις τον μήνα ?

      Διαγραφή
    4. 4:05 Το "κλέψιμο" γράφεται με ι όπως κ το "γλείψιμο" αγραμματο τρολλακι .Δεν αρνήθηκε κάνενας ιδιώτης να γίνουν συμβάσεις με όλους .Αυτη η καραμελα-απειλη με τις συμβάσεις θα έπρεπε να έχεις καταλάβει ως τώρα ότι δεν πιάνει.Βεβαια αυτό προϋποθέτει κοινή λογική που τα ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ αποδεδειγμένα δεν διαθέτουν .Το παίζεις κ γιατρός κακομοίρη..

      Διαγραφή
    5. Δεν την κόβουμε για να έχεις την δυνατότητα να δουλέψεις στο .......συνεργείο καθαρισμού κομπλεξικέ ΙΚΑτζή ! Γιατί σαν γιατρός , για να εκλιπαρείς έτσι για κτηνιατρικές ΤΟΜΥ ούτε .....σεντ δεν βγάζεις προφανώς !

      Διαγραφή
    6. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΕ 4.05 ? ΕΜΕΙΣ ?

      Διαγραφή
  9. Η πληρης κλινικη-αντικειμενικη εξεταση του παθολογικου ασθενη απο εμπειρο παθολογο ,χωρις να συνυπολογισουμε το ιστορικο και τις οδηγιες αγωγης,απαιτει εικοσι λεπτα,συμφωνα με εναν ...ασημαντο παθολογο ονοματι ΓΑΡΔΙΚΑ.ΟΙ super-duper παθολογοι του ΕΟΠΥΥ σε λιγα λεπτα παιρνουν ιστορικο,εξεταζουν ,ελεγχουν τις παρακλινικες εξετασεις ,δινουν αγωγη και εκπαιδευουν τον ασθενη τους στην σωστη τηρηση των οδηγιων.ΕΙΝΑΙ SUPER παραταω τo PRINSTON σκιζω τα χαρτια μου και τρεχω να επανεκπαιδευτω απο τους γιατρους του ΕΟΠΥΥ στην ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανιβλακα, η συνταγογραφηση ειναι το προβλημα της βλακωδους οδηγιας σας ! Αναδιανεμετε τον χρονο υπερ της ! Στα βοθροΤΟΜΥ και στα νοσοκομεια......20' σπαταλατε ψευτιγιατρε?

      Διαγραφή
    2. Ουτε σε .....φωτογραφια δεν εχεις δει το Prinston γυφτοΙΚΑτζη !

      Διαγραφή
    3. Καθαριστη των τουαλετων του Prinston ,ακομη δεν καταλαβες οτι οι γιατροι αντιδρουν ΑΚΡΙΒΩΣ για να κερδισουν χρονο για την κλινικη εξεταση,ε; Αντε στην .....χλωρινη σου καραγκιοζη που παριστανεις και τον......γιατρο !

      Διαγραφή
  10. Νέο post του 4.05 : σας παρακαλώ πάρτε με στην γυφΤΟΜΥ γιατί όπου αλλού και να πήγα με πέταξαν με τις κλωτσιές για την ασχετοσύνη, την τεμπελιά και το .....μακρύ μου χέρι ! Πάρτε με και θα κάνω τα πάντα! Θα συκοφαντώ τους συμβεβλημένους, θα φέρνω τον καφέ στον ....Τάκη κάθε πρωί , ακόμη και τις τουαλέτες στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ θα......καθαρίζω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνάδελφε 9:51 ,δεν ξέρω ποιόν αποκαλείς καραγκιόζη ,αλλά παραδέχεσαι οτι η σύμβαση είναι άθλια . Το ότι δεν μπορείς να κρατήσεις το ιατρείο σου χώρίς την άθλια σύμβαση γιατί δεν είσαι γόνος ,γιατί κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό ο ΕΟΠΠΥ , γιατί κάνει εκβιασμό κλπ αυτά όλα δεν σε δικαιολογούν να μην παραδέχεσαι επίσης ,οτι κάποιες προσπάθειες να μαζευτεί το κακό από τον ΕΟΠΠΥ ,βρίσκουν σθεναρή αντίσταση από την ΕΝΟ -ΕΟΠΠΥ με επισημάνσεις που έχουν μεν βάση ,αλλά είναι όλες για άμυνα στήν όποια αλλαγή. Η δε πρόταση, η δική της είναι να γίνει η ΑΘΛΙΑ σύμβαση σε όλους που θέλουν . Αυτό είναι σωστή και λογική θέση;; Γιατί δεν αναδεικνύει τις ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ και δεν κάνει η ιδια προτάσεις για σωστή εργασία με τη σύμβαση;; Γιατί απλά η σύμβαση -εργολαβία δεν βελτιώνεται ανώδυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι αναδεικνυει τις αθλιοτητες και κανει συστασεις αλλα ποιος την ακουει ! Το τελειο ειναι να μην υπαρχει χρΕΟΠΥΥ ως μονοπωλιο νταβατζηδων! Αν ομως υπαρχει η λυση ειναι συμβαση σε ολους !Αλλιως οι απεξω ΔΕΝ βγαινουν λογω νταμπιγκ του χρΕΟΠΥΥ στην αγορα !Προτασεις απειρες εχουν κατατεθει
      .......

      Διαγραφή
    2. Το μονοπώλιο του ΕΟΠΥΥ είναι ευχής έργο .Απελευθέρωσε τη συνταγογραφία σε όλους τους γιατρούς, όλων των ασθενών. Αλλά εδώ δεν γίνεται συζήτηση γιατί δεν κάνει ο ΕΟΠΥΥ σύμβαση σε όλους,τους ιδιώτες που θέλουν και δεν είναι εύκολο. Συζήτηση γίνεται για τον τρόπο εργασίας με την σύμβαση. Προσπαθεί ο ΕΟΠΥΥ να μοιράσει τους ασθενείς μέσα στο μήνα, γιατί αυτό που γίνεται είναι να εμφανίζονται πολλά ιατρεία συμπληρωμένα από τις πρώτες μέρες του μήνα. Λοιπόν αυτό το θέμα έχει άλλη λύση. Να έχει ο ασθενής κάρτα με κωδικό ώστε να προκύπτει η παρουσία του στο ιατρείο και η δωρεάν εξέτασή του στην ώρα που θα καταγράφεται. Αυτό γιατί δεν το ζητάτε με την ΕΝΟ-ΕΟΠΥΥ;

      Διαγραφή
    3. Το μονοπώλιο του χρΕΟΠΥΥ είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ στην Ιατρική της Ελλάδας καθώς επιτρέπει σε έναν ανυπόληπτο Οργανισμό , γέννημα τω Μνημονίων να υποτιμολογεί αισχρά την ιατρική εργασία με .....10 ψωριετρώ την επίσκεψη μεικτά/8 στο χέρι/4 μετά φόρους /εισφορές/2,5 μετά τα λειτουργικά (ενοίκιο/ρεύμα/αναλώσιμα/τηλ κλπ!) ! Και υποτιμολογεί ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΩΜΑ καθώς ελέγχει πλήρως την αγορά καταδικάζοντας σε πείνα ή μετανάστευση όποιον δεν συμβληθεί μαζί του! Τα περίαπελευθέρωσης της συνταγογράφξησης είναι .....ανέκδοτο ! Δεν χρειαζόταν ο ανυπόληπτος Οργανισμός για να μπορεί κανείς να συνταγογραφεί γιαόλους! Το παραμύθι των συνμπληρωμένων επισκέψεων από τις πρώτες μέρες , φαινόμενο περιορισμένο, είναι απολύτως ορατό από το site του Οργανισμού ακόμη και στον πολίτη πόσο δε μάλλον στον ΕΟΠΥΥ ! Αν ήθελαν θα το αντιμετώπιζαν ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ! Αν ......ήθελαν αλλά αν δεν θέλουν απλά για να συκοφαντούν ΟΛΟΥΣ τους συμβεβλημένους ώστε να προχωρήσουν στις σοβιετικές ονειρώξεις τους ! Κανείς δεν μπορεί να κλ'εψει χωρίς την ανοχή του ΕΟΠΥΥ ! Όμως δυστυχώς για τα λαμόγια του ΥΠΥΓ στην Οικονομία υπάρχει ένας απλός Νόμος , ότι δίνεις παίρνεις ! Με φραγκοδίφραγκα, φρου φρου, μπλα μπλα και αρώματα , δουλειά δεν γίνεται ! Το παραμύθι της ......δωρεάν Υγείας έχει κοντά ποδάρια , ειδικά σε μια χρεοκοπημένη χώρα! Η Υγεία στοιχίζει , κτίρια, λειτουργικά, εξοπλισμός, αναλώσιμα, προσωπικο ιατρικό και παραιτρικό/διοικητικό , οπότε ας παίξουν όσο θέλουν με τα ......κουβαδάκια τους! Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ αν ψάξεις αναρτήσεις παλαιότερες έχει καταθέσει πολλές φορές προτάσεις και για αυτό το θέμα !

      Διαγραφή
    4. Μάλλον έχουν παρεξηγηθεί τα πράγματα.Ο ΕΟΠΥΥ εξαρχής έδωσε μια "άρρωστη" σύμβαση .Οι πρώτοι 200.Αρα μοιραία δημιουργεί ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ( κ όχι οι γιατροί )ασθενείςτήτων .Κ αυτό γιατί δεν έχει χρήματα για να πληρώσει για όλους .Κάνεις δεν έχει πρόβλημα να τους βλέπει όλους κ να πληρώνεται από το κράτος , με την προϋπόθεση λογικής αμοιβής κ αξιοπιστίας .Χωρίς λεφτά κ προγραμματισμό δεν έχει υγεία .Εδώ ως γνήσιοι αριστεροί τα θέλουν όλα κ τσάμπα ,αρκεί να τα πληρώνει άλλος .Λαμόγια .

      Διαγραφή
    5. Ασθενείς ταχυτήτων.Οι πρώτοι 200 δωρεάν. Και πως προκύπτει ποιοί είναι οι 200 πρώτοι; Αρα καλά γράφει ο συνάδελφος στις 21/09/2017-12:46 για γκάφα του ΕΟΠΥΥ. Δεν υπήρχε τρόπος να προκύπτει όπως παλιά, με τα χαρτάκια του Δημοσίου , που εκεί ο ασθενής κρατούσε το βιβλιάριό του ο ίδιος . Τώρα ο ΑΜΚΑ είναι σαν το ονομά του. Το ξέρεις και το γράφεις...και το ξαναγράφεις και εν αγνοία του . Επομένως η ΕΝΟ-ΕΟΠΥΥ καλά θα κάνει να προτείνει τρόπο να προκύπτει η επίσκεψη. Πχ με κάρτα ασθενούς με κωδικό μυστικό ,pin , ή με κάρτα τράπεζας και το pin . Τότε να ανοίγει η συνταγογράφηση . Ολα τα άλλα που γράφουν οι συμβεβλημένοι γιατροί και κυρίως τα υβριστικά ,είναι μόνο ζημία για το κύρος και την υπόληψή τους και μιά σύσταση απο την ΕΝΟ-ΕΟΠΥΥ στα μέλη της θα ήταν σκόπιμη να γίνει. Τώρα γιατί τόσα χρόνια δεν το σκέφτηκε ο ΕΟΠΥΥ και βγάζει οδηγίες για γέλια και για κλάματα είναι γιατί ,στην Ελλάδα που με πληγώνει ,ποτέ δεν είχαμε σωστή διοίκηση .

      Διαγραφή
    6. Σου ξαναειπα προτασεις εχουν γινει αλλα στο site του χρΕΟΠΥΥ φαινονται ΟΛΑ! Απλα δεν εχουν προθεση.....

      Διαγραφή
    7. Συσταση 1.29 πρεπει να γινει στον χρΕΟΠΥΥ, για το νταβατζιλικι, την υποτιμηση της ιατρικης εργασιας, την συκοφαντια των ιατρων, την πληρη περιφρονηση των προτασεων του Ιατρικου Κοσμου ! Πολυ καλα κανουν οι συναδελφοι και τα σουρνουν στους καραγκιοζοΑΜΕΑ που τους καταδυναστευουν ! Για τα υπολοιπα εισαι απλα .....αδιαβαστος και καλως οι συναδελφοι σε παραπεμπουν 1ον στις παλαιοτερες αναρτησεις της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ και 2ον στο site του χρΕΟΠΥΥ οπου φαινεται σε καθημερινη βαση ποιος χρεωνει ποσες επισκεψεις αλλα τα .....καλοπαιδα του χρΕΟΠΥΥ δεν.....μπορουν να αντιμετωπισουν το προβλημα !!!!!

      Διαγραφή