Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΣΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για άδειες τσέπες στους γιατρούς

Πλήρης εξευτελισμός για κυβέρνηση και για κυβερνητικά παπαγαλάκια

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 25-9-2017

Αυτές τις μέρες εφαρμόζεται στην πράξη από τις υπηρεσίες μισθοδοσίας των νοσοκομείων το νέο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο που προβλεπόταν από το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο της «2ης αξιολόγησης» (5/2017). Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται πανηγυρικά οι σχετικές εκτιμήσεις μας (http://arsigr.blogspot.gr/2017/06/blog-post_22.html και http://arsigr.blogspot.gr/2017/05/136-140-1.html) πως οι γιατροί ΕΣΥ θα έχει αξιόλογες παραπέρα ΜΕΙΩΣΕΙΣ στις καθαρές τακτικές αποδοχές και μάλιστα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ από 1/1/17. 

Συγκεκριμένα :

- Οι Διευθυντές έχουν καθαρή μείωση 80-90 € / μήνα

- Οι Επιμελητές Α έχουν καθαρή μείωση 50-60 € / μήνα

- Οι Επιμελητές Β έχουν καθαρή μείωση 30-40 € / μήνα

- Οι μειώσεις είναι αναδρομικές από 1/1/17 και θα κρατηθούν σε 2 ή 3 δόσεις ανάλογα με το νοσοκομείο

- Οι Ειδικευόμενοι είναι περίπου στα ίδια

- Οι μειώσεις προκύπτουν από το γεγονός πως πλέον το σύνολο των αποδοχών είναι φορολογητέες

- Οι ρυθμίσεις περί «προσωπικής διαφοράς» δεν παίζουν ρόλο, γιατί οι μειώσεις τυπικά προκύπτουν από αύξηση των φορολογικών κρατήσεων και όχι από μειώσεις στις μεικτές αποδοχές.

Άρα : 

1. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί την από ετών απαίτηση της τρόϊκας για περαιτέρω περικοπές σε αυτούς που θεωρεί … «υψηλόμισθους» ( ; ).

2. Η αστική μνημονιακή «αντιπολίτευση» (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ) κάνει ΜΟΥΓΚΑ για το θέμα επειδή ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την πολιτική μείωσης των μισθών μας.

3. Δημιουργείται εκτός των άλλων πολιτικονομικό παράδοξο : την ίδια στιγμή που εκδίδεται δικαστική απόφαση από το ΣΤΕ η οποία δικαιώνει την προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για τις περικοπές που είχαν θεσμοθετηθεί το 2012, θεσμοθετούνται νέες περαιτέρω περικοπές το 2017.

4. Εξευτελίζονται τόσο οι υπουργοί που έλεγαν πως θα πάρουμε … «αυξήσεις», όσο και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια («Μέτωπο», ygeianet) που έκρωζαν το ίδιο απατηλό παραμύθι ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καλεί την μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων μαχόμενων νοσοκομειακών γιατρών όλης της χώρας σε αγωνιστική ενεργοποίηση με μαζικές γενικές συνελεύσεις σε νοσοκομεία και Ενώσεις, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί «στα μουλωχτά» να προωθήσει σημαντικά αντιδραστικά νομοσχέδια στην Υγεία (ιατρική εκπαίδευση, χρόνος εργασίας – εφημέρευση κ.ά) ακριβώς όπως στα μουλωχτά μειώνει τους μισθούς. Να διεκδικήσουμε δυναμικά την αξιοπρέπειά μας. Να δείξουμε στην κυβέρνηση, στην συνένοχη αστική «αντιπολίτευση» και στα γελοία παπαγαλάκια τους πως δεν περνάει η απαξίωση και η κοροϊδία.

4 σχόλια:

 1. Έτσι θα κάνουνε και στα ΤΟΜΥ.
  Το λέω για αυτούς που τρέχουν και κάνουν αιτήσεις.

  Σου λένε τόσα καθαρά και μετά θα στα αλλάξουν και μάλιστα αναδρομικά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγωνιστική κινητοποίηση και απίδια μάντολες. Αφού βλέπετε ότι δεν σας πληρώνουν σηκωθείτε φύγετε. Να πάτε στο εξωτερικό να δουλέψετε ή να ανοίξετε ιδιωτικό ιατρείο. Αλλά είναι γλυκό το φακελάκι πολύ γλυκό. Κι ας έχει μειωθεί, λόγω η άτιμη η κρίση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΖΗΤΩ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ....ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ....ΠΟΙΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΑΞΙΑ ΘΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ....ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΙΟΝΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΕΣΤΕ.....ΕΙΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΩΔΟΤΕΣ...ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ Ν ΑΓΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ...Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ....ΞΥΠΝΗΣΤΕ ...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΣΗΒΕΛΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ...ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΙ ΑΠ ΤΙΣ ΤΟΜΥΥΥΥΥ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα και η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση. Στα νοσοκομεία και στις άλλες δημόσιες δομές να υπάρχουν ΑΤΟΜΙΚΕΣ συμβάσεις. Ολοι οι γιατροί να έχουν δικαίωμα για ιδιωτικό ιατρείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή