Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Μειωμένα τα κονδύλια για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για το 2018! Όλες οι πληροφορίες



Τετάρτη 27 Σεπτέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Λιγότερα χρήματα θα μοιράζονται σε λίγους μήνες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Περισσότεροι γιατροί, με λιγότερα χρήματα αλλά με επιπλέον ασθενείς! Κάπως έτσι αναμένεται να είναι η εικόνα για τους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ σε λίγους μήνες, καθώς οι συμβάσεις θα αλλάξουν, οι υποχρεώσεις θα αυξηθούν αλλά τα κονδύλια δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα σημερινά, δηλαδή τα 110 εκατ. ευρώ.

Ήδη άλλωστε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει καταλήξει στις συμβάσεις που θα προτείνει στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και αναμένεται να ισχύουν πιθανότατα από το νέο έτος, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες πληροφορίες: «Δείτε τι αλλάζει στις αμοιβές και στον αριθμό των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Αποκλειστικές πληροφορίες»

Ωστόσο παρά τις προσπάθειες για αύξηση του κονδυλίου από τα 110 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα τουλάχιστον στα 120 εκατ., προς ώρας δε φαίνεται να μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, σημειώνουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr.

Στην περίπτωση αυτή περίπου 7000 με 7500 γιατροί του ΕΟΠΥΥ (τόσες συμβάσεις προβλέπονται από 5000 που είναι σήμερα), θα αναγκαστούν να μοιραστούν το ίδιο ποσό αλλά με πολύ περισσότερους ασθενείς.

Άλλωστε οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) μέχρι στιγμής δε φαίνεται να μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των πολιτών, αφού οι πρώτες θα αρχίσουν να λειτουργούν σταδιακά από τα τέλη Οκτωβρίου.

Συνεπώς η λύση θα είναι για άλλη μία φορά οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ.


Να σημειωθεί ότι τα κονδύλια που διατίθενται σήμερα για επισκέψεις σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο.

Σύμφωνα άλλωστε με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), μέχρι σήμερα καλύπτονται μέχρι 11.000.000 επισκέψεις. Οι πραγματικές ανάγκες υπολογίζονται στις 30.000.000 επισκέψεις λόγω της αποδυνάμωσης των δομών του ΠΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου