Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ιός Δυτικού Νείλου: 5 τα θύματα στην Ελλάδα - 47 άτομα με λοίμωξηΣε πέντε ανέρχονται τα θύματα από τον Ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, καθώς ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω επιπλοκών που εμφάνισε μετά τη λοίμωξη από τον ιό που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.

Onmed.gr

Επίσης, ένας άλλος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Από την αρχή της περιόδου 2017, συγκεκριμένα από τις 20 Ιουνίου που δηλώθηκε το πρώτο κρούσμα της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου, μέχρι και σήμερα, έχουν διαγνωστεί 47 κρούσματα λοίμωξης.

Από τους 47 ανθρώπους που εκδήλωσαν τη λοίμωξη, οι 28 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), δηλαδή εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση. Οι άλλοι 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Οι πέντε ασθενείς, που κατέληξαν, ήταν ηλικίας άνω των 70 χρόνων και είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υπενθυμίζει την ανάγκη λήψης ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια και επισημαίνει πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση νέων περιστατικών λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου