Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ιατρική κάνναβη: Θα καλύπτεται ή όχι από τον ΕΟΠΥΥ; Τι ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 28 Σεπτέμβριος 2017

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Την επίσπευση των διαδικασιών για τη χρήση της ιατρικής κάνναβης ζητούν με ερώτησή τους από τον υπουργό Υγείας 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή ρωτούν πότε αναμένεται να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις που θα δίνουν όλες τις διευκρινίσεις για τη νόμιμη ιατρική χρήση της κάνναβης. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει πλέον η απόφαση του υπουργείου Υγείας για την ιατρική κάνναβη: «Έρχονται τα σκευάσματα κάνναβης και στην Ελλάδα! Σε ποιες παθήσεις θα χορηγούνται!»

Εκτός των άλλων οι 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να ενημερωθούν εάν η ιατρική χρήση της κάνναβης θα καλύπτεται από την κοινωνική ασφάλιση δηλαδή από τον ΕΟΠΥΥ.

Να σημειωθεί πως με βάση πληροφορίες του HealthReport.gr τα σκευάσματα που θα έχουν αποδεδειγμένο κλινικό όφελος για μια σειρά από νόσους όπως ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, ναυτία και πόνος από ογκολογικές παθήσεις κλπ θα είναι δυνατόν να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να διασφαλιστεί για τους Έλληνες ασθενείς η συνταγογράφηση των σκευασμάτων με ιατρική κάνναβη.

2 σχόλια:

  1. Αλλά προβλήματα δεν έχει η Ελλάδα. Η κάνναβη μας έλειπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συνταγογραφειται και το χασίσι;;;;;
    Πρόοδος,όχι αστεία....
    Καημένη Ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή