Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

Παλιά τα κρούσματα με επιπλοκές ιλαράς σε δύο παιδιά! Τι λένε οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟΠαρασκευή 29 Σεπτέμβριος 2017

Για καθαρά προληπτικούς λόγους, νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δυο παιδιά με ιλαρά.

Όπως διαβεβαιώνει μέσω του HealthReport.gr ο Σωτήρης Τσιόδραςλοιμωξιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, πρόκειται για παλιά κρούσματα, που σημειώθηκαν πριν εβδομάδες και κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα παιδάκια είναι καλά στην υγεία τους ενώ έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκαν.

Σήμερα, ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 αποκάλυψε ότι μόνο ένα παιδί που κόλλησε ιλαρά βρίσκεται στην Εντατική, το οποίο μάλιστα σήμερα Παρασκευή παίρνει εξιτήριο καθώς είναι μια χαρά στην υγεία του!

Σύμφωνα με τo ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι τις 28/9/2017 καταγράφηκαν στην Ελλάδα 196κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν.Ελλάδα.

Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας, που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Στη χώρα μας δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από ιλαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου