Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα κρούσματα ιλαράς στο Θριάσειο Νοσοκομείο! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Πέμπτη 21 Σεπτέμβριος 2017

Γράφει: Μαρία Γλένη - Health Report

Συνεχίζεται η επέλαση της ιλαράς στο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο προσβλήθηκαν πέντε (5) εργαζόμενοι από Ιλαρά εκ των οποίων δυο νοσηλευτές, ένας γιατρός και δυο υπάλληλοι κυλικείου.

Όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)” από την στιγμή που διαπιστώθηκαν κρούσματα Ιλαράς στους Επαγγελματίες Υγείας φαίνεται ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.”


Σύμφωνα με τις καταγγελλίες της ΠΟΕΔΗΝ “αν και τα κρούσματα εμφανίστηκαν πριν ένα μήνα μόλις πριν λίγες ημέρες το ΚΕΕΛΠΝΟ απέστειλε οδηγία στα Νοσοκομεία για έλεγχο αντισωμάτων στους επαγγελματίες υγείας που γεννήθηκαν μετά το έτος 1972 και δεν έχουν κάνει τις δύο δόσεις εμβολίου ιλαράς“.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι το “Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν φρόντισαν να προμηθεύσουν τα Νοσοκομεία με τα απαραίτητα αντιδραστήρια για να γίνεται ο έλεγχος των αντισωμάτων ιλαράς. Ως εκ τούτω οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν μπήκαν στον κόπο καν να ενημερώσουν το προσωπικό για την οδηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα μη μετάδοσης της νόσου. Φυσικά το Υπουργείο Υγείας δεν φρόντισε να προμηθεύσει τα Νοσοκομεία με τα απαραίτητα εμβόλια ιλαράς. Που να βρει χρήματα“.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η Ιλαρά μεταδίδεται δύο ημέρες πριν την συμπτωματολογία και τέσσερις (4) ημέρες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων.

1 σχόλιο:

  1. Δεν θα έπρεπε οι έλεγχοι και οι εμβολιασμοί να γίνονται πριν την πρόσληψη ; Οι ίδιοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν ενδιαφέρονται για την υγεία τους να έχουν πριν εμβολιαστεί και να μην τρέχουν εκ των υστέρων ; Το εμβόλιο της γρίπης το κάνουν ; Δεν έχουν ηθική υποχρέωση έναντι των ασθενών τους ; Δεν σκέπτονται ότι δίνουν επιχειρήματα στους επικίνδυνους αντιεμβολιαστές ; Το κράτος είναι αυτό που είναι, αλλά δεν φταίει σε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή